El Salvador lanceert ‘Bitcoin City’ ondersteund door BTC-obligaties

De regering van El Salvador heeft plannen aangekondigd voor een nieuw futuristisch “Bitcoin City”-project. Casa Presidencial (Presidentieel Paleis) vertelde zijn 841.000 Twitter-volgers dat de nieuwe website zich tussen de steden La Union en Conchagua zal bevinden. Tegelijkertijd met de aankondiging bracht El Salvador ook een prachtige promotievideo uit om mensen een eerste indruk te geven van de voorgestelde stad.

De Salvadoraanse regering lijkt hoge verwachtingen te hebben van het nieuwe project, met als doel dat het meer bekendheid krijgt dan andere stedelijke centra van de wereld. Het gaf het volgende aan:

“Bitcoin City wordt de meest geavanceerde stad in zijn soort, beroemder dan de grootste steden en metropolen ter wereld. Het is het begin van wat het ‘grootstedelijk gebied van de Bitcoin-stad’ zal worden genoemd.’”

Om nieuwe projecten te financieren, is El Salvador van plan om “bitcoin-obligaties” uit te geven. Het werkt samen met Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf Blockstream om obligaties voor investeerders te modelleren en voor te bereiden.

Samson Mow, de chief strategy-officer van Blockstream, verklaarde in een blogpost dat het land van plan is om het Liquid Network, een op zijketens gebaseerd afwikkelingsnetwerk, te gebruiken om $1 miljard aan BTC-obligaties uit te geven.

“We zijn al maanden in gesprek met El Salvador en we hebben enorm veel energie gestoken in het ontwerpen en modelleren van de obligaties. Dit obligatieaanbod is iets waarvan we denken dat het aantrekkelijk zal zijn voor een breed scala aan beleggers, variërend van beleggers in cryptocurrency, beleggers die op zoek zijn naar rendement, HODLers en gewone mensen. We geloven dat deze obligatie het potentieel heeft om hyperbitcoinisatie te versnellen en een nieuw financieel systeem tot stand te brengen dat bovenop Bitcoin is gebouwd.”

Hij ging verder met:

“Vandaag hebben de president van El Salvador en ik aangekondigd dat ze een $1 miljard US ‘Bitcoin Bond’ op het Liquid Network zullen uitgeven.”

Volgens Mow zullen de fondsen die met de obligaties worden opgehaald in tweeën worden gedeeld, waarbij $500 miljoen wordt toegewezen aan Bitcoin, en de andere $500 miljoen wordt gebruikt om energie en Bitcoin-mining-infrastructuur in de regio te bouwen.

El Salvador heeft in september voor het eerst van Bitcoin een wettig betaalmiddel gemaakt en verzamelt regelmatig BTC voor in zijn schatkist. Dit nieuws is daarom ook erg bullish voor de Bitcoin. Een land dat BTC adopteert is geweldig nieuws voor crypto, dit betekent dat de usecase van BTC weer op een andere manier wordt bewezen. Daarnaast krijgen ook andere Zuid-Amerikaanse steeds meer interesse om BTC te adopteren als betaalmiddel. Kortom, heel goed nieuws voor BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!