USDT verliest kort de peg met dollar, speculaties over Alameda-shorting

Sinds dat bekend is geworden dat FTX met problemen kampt, is de crypto-markt sterk verslechterd. Bitcoin en populaire altcoins doken naar nieuwe jaarlijkse dieptepunten wat de angst in de markt alleen maar heeft versterkt. Nu dreigt er voor de crypto-markt nog meer nevenschade te ontstaan nu de top stablecoin, Tether (USDT), aan het depeggen is na de enorme bearish golf.

Veel marktdeelnemers schakelden over naar de paniekmodes tot een plotseling herstel de markt enigszins kalmeerde. USDT ondervond een soortgelijke reactie nadat Terra (LUNA) een ineenstorting beleefde. Vanochtend daalde Tether naar $0,98, waarna het aanbod met 3 miljard werd verlaagd. Als gevolg hiervan kon de stablecoin stabiliseren naar $1, waar het op het moment van schrijven verkeert.

Tijdens de ineenstorting van Terra daalde USDT maar liefst naar $0,95. Uiteindelijk kon de prijs weer worden hersteld toen er een enorme hoeveelheid USDT werd gekocht in combinatie met het verminderen van het aanbod. De bears hebben momenteel al gecapituleerd op de markt en het verkoopvolume is inmiddels geïntensiveerd. Beide gebeurtenissen lijken dan ook op elkaar en momenteel wordt er gespeculeerd over Alameda Research-shorting op USDT. HsakaTrades meldde het volgende op twitter:

“USDT kortsluiten

Misschien wordt $ 300 miljoen verplaatst van FTX naar Nance?

SOL ontgrendelen”

De bovenstaande analist somt hier de huidige gebeurtenissen op die op het moment plaatsvinden binnen de crypto-markten. USDT-shorting wordt naar verluidt uitgevoerd door Alameda door USDC te leveren op AAVE en tegelijkertijd USDT te lenen. Verder swapt het platform USDT naar USDC op de curve en is de transactie geregistreerd op Etherscan.

Mochten de speculaties waar zijn, dan moeten de reserves van Tether in hogere volumes worden geburnd dan normaal het geval is. Hoewel de omstandigheden extreem bearish zijn, heeft USDT (voorlopig) de peg met de Amerikaanse dollar kunnen behouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!