Cryptomarkt heeft het moeilijk vanwege FTX perikelen

Zoals jullie allemaal vast wel hebben meegekregen, is de Bitcoin koers vandaag abrupt gedaald. De koningsmunt trok hiermee de rest van de cryptomarkt mee. De angst die er in de markt is ontstaan heeft naar alle waarschijnlijkheid voornamelijk te maken met het feit dat de grote beurs FTX insolventie en liquiditeitsproblemen zou hebben.

Na deze geruchten over FTX, kondigden Binance CEO Changpeng Zhao en FTX CEO Sam Bankman-Fried aan dat de eerstgenoemde naar alle waarschijnlijkheid FTX zal gaan verwerven. De deal hangt echter nog wel af van een due diligence-proces.

Binance CEO Changpeng Zhao bevestigde de overeenkomst via Twitter en zei dat FTX de overeenkomst heeft gestart met een verzoek om hulp. Zhao waarschuwde ook dat FTT, de native token van FTX, voorlopig waarschijnlijk zware volatiliteit door zal maken. Hij tweette:

“Vanmiddag heeft FTX onze hulp ingeroepen. Er is een aanzienlijke liquiditeitscrisis. Om gebruikers te beschermen, hebben we een niet-bindende [intentieverklaring] ondertekend, met de bedoeling om FTX.com volledig over te nemen en de liquiditeitscrisis te helpen dekken. We zullen de komende dagen een volledige DD uitvoeren.

Er is veel te behandelen en het zal enige tijd duren. Dit is een zeer dynamische situatie en we beoordelen de situatie in realtime. Binance heeft de vrijheid om op elk moment uit de deal te stappen. We verwachten dat FTT de komende dagen zeer volatiel zal zijn naarmate de zaken zich ontwikkelen.”

Voorafgaand aan de aankondiging van Bankman-Fried leek FTX problemen te hebben met het verwerken van opnames, aangezien geruchten de ronde deden over de beurs en de solvabiliteit van de handelstak Alameda Research.

FTT was ook getuige van een enorme verkoopdruk, met een daling van 72% nadat het meerdere ondersteuningsniveaus verloor. Momenteel staat de munt op een koers van $6,01.

De rest van de cryptomarkt heeft ook een klap gehad van het drama. Zo daalde de Bitcoin koers flink en staat op het moment van schrijven op $18.516, wat een daling van meer dan 10% betekent in de afgelopen 24 uur.

De Ethereum koers daalde ook flink en staat op het moment op $1.333, wat een daling van meer dan 15% betekent in de afgelopen 24 uur.

Het is momenteel afwachten tot wanneer de cryptomarkt tot rust komt en de koersen weer stabiliseren. Tot die tijd is het verstandig om de storm af te wachten en niks te doen. Stay safe!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!