Do Kwon moet binnen twee weken zijn paspoort inleveren

Op 14 september hebben de Zuid-Koreaanse aanklagers een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Do Kwon wegens het overtreden van kapitaalmarktwetten in het land. Vorige week maakten de autoriteiten bekend dat ze twee crypto-exchanges hadden gevraagd om meer dan $60 miljoen aan Bitcoin (BTC) in verband met Do Kwon te bevriezen.

De meest recente ontwikkeling is dat de oprichter van Terra zijn Zuid-Koreaanse paspoort kan verliezen omdat de autoriteiten de druk op de onderduikende mede-oprichter willen opvoeren. De autoriteiten hebben Do Kwon overgehaald om naar huis terug te keren en de aanklachten tegen hem in verband met de $60 miljard crash van het Terra-ecosysteem onder ogen te zien. Ook heeft Interpol geprobeerd Do Kwon op te sporen, maar zijn verblijfplaats is nog steeds onbekend. Als de Terra-oprichter niet binnen twee weken zijn paspoort inlevert, wordt deze ingetrokken.

Sommige rapporten suggereren dat de Zuid-Koreaanse aanklagers voor $39,6 miljoen aan crypto-activa van Do Kwon bevroren hebben. De oprichter van Terra reageerde op de beschuldigingen door ze ongegrond te noemen. Hij verklaarde namelijk het volgende in recente tweets:

“Ik snap de motivatie niet achter het verspreiden van deze leugen? Maar met welk doel? Nogmaals, ik gebruik KuCoin en OkEx niet eens, heb geen tijd om te handelen, er is geen geld bevroren. Ik weet niet wiens geld ze hebben bevroren, maar goed voor hen, ik hoop dat ze het voor goed gebruiken.”

“Het is geen verrassing dat crypto het populairst is in landen die staatsinstellingen bewapenen tegen hun eigen volk voor politiek gewin. Oogst wat je zaait – revoluties beginnen van binnenuit.”

Ook gaf Do Kwon aan dat hij zou meewerken met de autoriteiten in het geval van een onderzoek naar de crash van Terra. Toch lijkt het er niet op dat Do Kwon van plan is mee te werken naar het onderzoek. Het onderzoek naar Terraform Labs is daarnaast politiek van aard geworden, aldus het bedrijf achter de ontwikkeling van de Terra-blockchain.

De woordvoerder van Terra beweert bovendien dat de aanklagers de definitie van een security zouden uitbreiden vanwege de intense publieke druk van de ineenstorting van Terra en de verbonden stablecoin, TerraUSD (UST).

In reactie op het arrestatiebevel tegen Kwon, voerde Terraform Labs een verdediging uit met het argument dat Terra geen juridische veiligheid is, dat aangaf dat de kapitaalmarktwetten dit niet dekken.