El Salvador koopt de dip en voegt 500 BTC toe

El Salvador, het Zuid-Amerikaanse land dat bekend staat als de eerste Bitcoin-natie, verklaarde onlangs dat het gebruik gemaakt heeft van de daling van de Bitcoin koers. Het kondigde namelijk aan dat het 500 BTC had verworven tegen een gemiddelde prijs van $30,744 per munt, met een totale waarde van ongeveer $15,4 miljoen. President Nayib Bukele tweette het volgende:

“El Salvador heeft zojuist de dip gekocht! 500 munten tegen een gemiddelde USD-prijs van ~$30,744.”

El Salvador gaat voor DCA

Het is een bloedige maandag voor de hele cryptocurrency-markt, met alle tokens met meer dan 10% gedaald. De markt blijft dalen na de beleidsaankondiging van de Federal Reserve vorige week. Bovendien was Bitcoin goedgekeurd als legale valuta in het Latijns-Amerikaanse land, een besluit dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en andere internationale organisaties hebben afgeraden.

Inspanningen om het tij van de stijgende inflatie in El Salvador te keren, begonnen in september 2021 met de goedkeuring van BTC als legaal geld. Toen de koningsmunt legaal geld werd in de natie, verwierf het een aanzienlijk deel van het meest waardevolle cryptocurrency-activum. Als het gaat om het verwerven van Bitcoin, volgt El Salvador een “buy the dip” -benadering. Wanneer de prijs van Bitcoin daalt, verklaart de president dat extra Bitcoin zal worden toegevoegd aan het reservevalutafonds van het land.

Sinds El Salvador BTC als legaal geld heeft aangenomen, is dit de goedkoopste aankoop van het land tot nu toe. Bukele is van mening dat “sommige jongens echt goedkoop verkopen”, wat zijn langetermijndoel van wijdverbreide acceptatie van Bitcoin ondersteunt in het licht van de huidige uitverkoop op de markt.

El Salvador zet vol in op Bitcoin

Het besluit van het land om BTC te adopteren als officieel betaalmiddel is niet de enige zet die het land bedacht heeft om de economie van het land een boost te geven. President Bukele gaf namelijk eerder aan dat het zijn doel is om van El Salvador het meest Bitcoin-vriendelijke natie te maken.

Tevens werd onlangs bekend dat het land zich klaarmaakt om zijn langverwachte Bitcoin Volcanic-obligaties te lanceren. Het geld dat uit de obligaties wordt gegenereerd, zou worden gebruikt om ‘s werelds eerste Bitcoin-stad te bouwen. De lanceerdatum van de obligaties is echter al een aantal keren uitgesteld.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!