Bitcoin-obligaties in El Salvador weer vertraagd

De regering van El Salvador heroverweegt de lanceringsdatum van de Bitcoin-obligaties, waarvan de fondsen moeten worden gebruikt om de bouw van de Bitcoin City te financieren. Bitcoin City een stad met een inkomstenbelasting van 0% dat volledig koolstof neutraal moet worden. Dit kan worden gehaald vanwege de geothermische energie dat de activiteiten aandrijft.

De minister van Financiën van El Salvador, Alejandro Zelaya, legde uit dat de marktomstandigheden en de oorlog in Europa de voorwaarden voor de uitgifte van deze obligaties hadden beïnvloed. In een interview op de lokale tv verklaarde Zelaya:

“We wachten op het juiste moment en de president zegt wanneer… Het hangt ervan af hoe de markt is.”

De bedoeling was dat de Bitcoin-obligaties in de eerste drie maanden van dit jaar zouden worden gelanceerd, mat behulp van de technologie van Blockstream en zijn Liquid-netwerk. Sinds januari had het land geavanceerde regelgeving voor de uitgifte van de schuldinstrumenten. De aangekondigde uitgifteperiode verstreek echter en de obligaties werden niet uitgegeven.

Ook beweerde Zelaya dat er andere redenen zijn die van invloed zijn op de uitgifte van de Bitcoin-obligaties. Een voorbeeld hiervan is de plotselinge val de cryptocurrency-markt. De daling van de prijs van BTC kan beleggers namelijk op hun hoede maken om geld in deze instrumenten te steken. De minister verwees naar de lancering in maart, verklaarde dat de voorwaarden op dat moment niet goed waren voor de uitgifte van de obligaties, en hintte op een mogelijke toekomstige uitgifte in de maanden mei of juni, waarbij september werd genoemd als de laatste potentiële datum voor lancering.

De economen uit het land hebben echter andere meningen als het gaat om de redenen waarom deze obligaties niet zijn uitgegeven. Een van hen is Tatiana Marroquin die verklaarde aan lokale media dat er tegenstrijdigheden in de regering waren die verhinderden dat de uitgifte van de obligatie werd voltooid. Ze legde het volgende uit over het Bitcoin-prijsargument:

“Technisch gezien is het prijsargument niet geldig, als de prijs nu laag is, zijn mensen hoopvol dat het zal stijgen, neem een bitcoin-obligatie af die nu 30 waard is en die op een gegeven moment 60 waard zal zijn omdat het de grootste stimulans voor de beleggers zou zijn.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!