Bitcoin

El Salvador wil meest Bitcoin-vriendelijke natie worden

President Bukele dook zondag op Twitter om de cryptogemeenschap te informeren dat hij een lijst met 52 juridische hervormingen naar het Congres stuurde. De meest opvallende voorstellen waren het wegnemen van bureaucratie, het creëren van fiscale prikkels en vooral het aanbieden van staatsburgerschap aan buitenlanders die in de natie willen investeren.

Bukele zet vol in op BTC

El Salvador schreef vorig jaar in september geschiedenis toen het het eerste land ter wereld werd dat van Bitcoin een wettig betaalmiddel maakte, samen met de Amerikaanse dollar. Terwijl de meeste internationale organisaties, waaronder de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) bleven waarschuwen tegen de nadelige gevolgen van het gebruik van BTC als wettig betaalmiddel, bereikte het land naar verluidt een groei van meer dan 10% BBP, de hoogste in zijn geschiedenis.

Hoewel de Bitcoin koers de laatste tijd niet goed gepresteerd heeft, is Bukele vast blijven houden aan zijn geloof in BTC. De president heeft besloten bijna elke Bitcoin dip bij te kopen en heeft momenteel ongeveer 1400 BTC in kas,

Niet zonder slag of stoot

Zoals gezegd is Bukele een vaandeldrager geworden voor de acceptatie van Bitcoin, maar is om dezelfde redenen een even controversiëel figuur in de wereld. Onlangs heeft een tweeledige groep senatoren in de Verenigde Staten nieuwe wetgeving ingevoerd om de risico’s van de goedkeuring van BTC door El Salvador als wettig betaalmiddel te verminderen.

President Bukele berispte echter de nieuwe wetgeving en noemde de Amerikaanse senatoren “boomers”, terwijl hij hen eraan herinnerde dat ze geen rechtsgebieden hebben over een soevereine en onafhankelijke natie.

Tevens werd onlangs bekend dat het land helemaal klaar is om volgende maand zijn langverwachte Bitcoin Volcanic-obligaties te lanceren. Het geld dat uit de obligaties wordt gegenereerd, zou worden gebruikt om ‘s werelds eerste Bitcoin-stad te bouwen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN