Bitcoin analyse

Bitcoin koers presteert nog steeds beter dan grote techaandelen

Ondanks het feit dat de Bitcoin koers de afgelopen weken niet echt top gepresteerd heeft, heeft de nummer één cryptocurrency zijn groeiende dominantie aangetoond door beter te presteren dan de grote technologieaandelen. Het is namelijk duidelijk geworden dat de koningsmunt op 13 februari 2022 beter presteerde dan de zes beste technologieaandelen, met een gemiddeld ROI van 12,24%.

De cryptocurrency presteerde aanzienlijk beter dan Meta (NASDAQ: FB) met 46,74%, gevolgd door fabrikant van elektrische voertuigen Tesla (NASDAQ: TSLA) met 18,37%. Het activum presteerde 3,78% beter dan Amazon (NASDAQ: AMZN), gevolgd door Alphabet (NASDAQ: GOOGL) met 1,84%.

Vergeleken met Microsoft (NASDAQ: MSFT) was de ROI van Bitcoin 1,95% hoger. Tevens kwam de prestatie van de op één na gerangschikte cryptocurrency bijna overeen met Apple (NASDAQ: AAPL), maar overtrof het aandeel toch met een kleine marge van 0,76%.

Bitcoin presteert beter ondanks volatiliteit

Het rendement is een potentiële indicator dat Bitcoin op koers ligt om zijn status als een van de best presterende activa van de afgelopen maanden te behouden. Vorig jaar kwam Bitcoin naar voren als het toonaangevende beleggingsproduct met een rendement van ongeveer 60%. Ondanks dat Bitcoin een hogere ROI registreert dan technologieaandelen, hebben de twee investeringsproducten wel een correlatie met elkaar gehad, wat mogelijk te maken heeft met de zorgen omtrent rentetarieven en inflatie.

Nu de volatiliteit van invloed is op beide activaklassen, is de aandelenmarkt blijven staren naar mogelijke correcties. De mogelijke correctie vloeit voort uit de afbouwmaatregelen van de Federal Reserve en de verwachte renteverhoging. Als Bitcoin echter zijn winst in de komende maanden kan vasthouden, zal dit de status van het actief als een volwassen investeringsvehikel versterken. De volwassenheid zal ook worden geholpen door de voortdurende intrede van institutionele beleggers in de markt.

Techbedrijven investeren in crypto

Met name bedrijven zoals Tesla en MicroStrategy behoorden tot de eerste instellingen die in Bitcoin investeerden, wat bijdroeg aan de enorme groei van het activum in 2021. Tevens hebben verschillende technologiebedrijven besloten om digitale valuta in hun reguliere aanbod te integreren. Zo adverteerde Microsoft voor een vacature voor de directeur van de cryptocurrency-business. Tevens plaatste PayPal eerder verschillende crypto-gerelateerde vacatures voor haar vestiging in Ierland.

Tegelijkertijd kondigde Apple een nieuwe functie aan waarmee Apple Pay-gebruikers de Tap to Pay-functie van de iPhone kunnen gebruiken om Bitcoin en andere cryptocurrency-aankopen te doen. Gebruikers van bijvoorbeeld de Coinbase Card kunnen hun crypto-tegoeden gebruiken om betalingen te doen via de Tap to Pay-functie.

Eerder op de site plaatsten wij ook een artikel waarin duidelijk werd dat het aantal crypto-gerelateerde vacatures in 2021 enorm gestegen is, aldus LinkedIn. Het gaf aan dat het aantal vacatures in verband met “Bitcoin“, “blockchain”, “Ethereum” en andere termen, tussen 2020 en 2021, met 395% gestegen is. Ter vergelijking, de bredere tech-sfeer “zag een 98% toename in listings gedurende dezelfde periode.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN