Crypto vacatures stegen met bijna 400% in 2021

LinkedIn, de populaire sociale netwerksite voor professionals, zei vorige week dat het aantal vacatures met betrekking tot de digitale activa-industrie in 2021 explosief is gestegen.

Het aantal vacatures in verband met “Bitcoin“, “blockchain”, “Ethereum” en andere termen is tussen 2020 en 2021 met 395% gestegen, aldus LinkedIn. Ter vergelijking, de bredere tech-sfeer “zag een 98% toename in listings gedurende dezelfde periode.”

LinkedIn News merkte op in een post:

“Hoewel de meeste vacatures in software en financiën werden geplaatst, zien andere industrieën ook een toename in de vraag naar cryptotalent. Deze omvatten professionele diensten zoals boekhouding en consulting, evenals de personeels- en computerhardware-sectoren.”

The Block heeft uitvoerig aandacht besteed aan het gebied rondom het inhuren van personeel in het ecosysteem van digitale activa. De activiteit wordt aangewakkerd door een verschuiving van talent van traditionele talentensferen naar crypto.

Uit een onderzoek bij 27 cryptobedrijven bleek dat het aantal personeelsleden het afgelopen jaar met meer dan 8.400 is toegenomen, met een gemiddelde van meer dan 300 mensen voor elk onderzocht bedrijf. Zoals te verwachten leidden de exchanges en investeringsgerichte bedrijven het peloton.

Kortom, dit is erg positief voor het volwassen worden van de markt. Veel mensen die tegen crypto zijn en de hele ruimte waardeloos noemen, hadden als algemeen argument dat de markt nooit volwassen kan worden. Deze post van LinkedIn vertelt ons wel wat anders, wanneer er ongelofelijk veel banen beschikbaar komen binnen een sector met een jaar vertelt wel wat over de volwassenheid. Dit nieuws is dus erg positief voor de gehele crypto-markt en zal leiden tot grotere adoptie.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!