Binance stop de handel in tokenized aandelen

Jullie heb vast allemaal wel meegekregen dat de bekendste cryptocurrency-beurs Binance momenteel onder vuur wordt genomen door verschillende internationale regelgevers. Als gevolg hiervan heeft de beurs aangekondigd dat het momenteel de handel in aandelen zal opschorten.

De beslissing komt op het moment dat de Securities and Futures Commission van Hong Kong zich aangesloten heeft bij de groeiende lijst van regelgevers die een ​​waarschuwing afgegeven heeft over de registratiestatus van de beurs.

De toonaangevende cryptocurrency-beurs lanceerde in april de handel in aandelen zoals Tesla, wat destijds de aandacht trok van regelgevers. Door deze nieuwe stap kreeg de beurs echter extra aandacht van toezichthouders, zoals van de Britse Financial Conduct Authority. De FCA zei dat de tokenized aandelen van Binance effecten zouden kunnen vertegenwoordigen en daarom niet zouden worden geregistreerd voor handel in het VK.

Hoewel Binance onlangs wereldwijd kritisch is onderzocht door regelgevers, heeft de beurs een verklaring geplaatst waarin wordt beweerd dat de beslissing om te stoppen met het aanbieden van aandelenhandel deel uitmaakt van een poging om “zijn commerciële focus te verschuiven naar andere productaanbiedingen.”

Binance

Zoals gezegd komt de aankondiging echter wel ’toevalligerwijs’ op een moment dat de markttoezichthouder van Hong Kong een waarschuwing heeft gepost dat Binance Group niet is geregistreerd om in de regio actief te zijn. Daarnaast hebben Japan, Italië, Polen, Singapore, Thailand, de Kaaimaneilanden, de VS en het VK de afgelopen maanden allemaal hun bezorgdheid geuit over de praktijken van de beurs.

Sommige Britse banken hebben zelfs al actie ondernomen tegen Binance, waarbij Barclays en Santander beide betalingen aan de beurs blokkeren. Beide banken beweren dat de beweging bedoeld is om klanten te beschermen.

Daarnaast verbrak de belangrijkste Europese betalingspartner van de beurs officieel de samenwerking met de beurs vanwege de voortdurende impasse met de belangrijkste regelgevende toezichthouder in het VK, de FCA.

Binance CEO Changpeng Zhao reageerde eerder deze maand op de problemen van de beurs en merkte op dat het bedrijf vastbesloten is om samen te werken met toezichthouders. En gaf aan dat meer regels “positieve signalen zijn dat een industrie volwassen wordt”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!