Binance mag niet actief zijn in het Verenigd Koninkrijk

Cryptobeurs Binance mag niet opereren in het Verenigd Koninkrijk. In een verklaring van de financiële waakhond – Financial Conduct Authority – werd duidelijk dat Binance geen gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk mag ondernemen.

Eerder deze week werd Binance ook al gewaarschuwd door de Japanse Financial Services Agency (FSA). Deze waarschuwing kreeg Binance omdat de beurs zonder licentie in het land zou opereren.

De financiële waakhond heeft zaterdag  bekendgemaakt dat Binance Markets Limited en de Binance Group niet het recht hebben om gereguleerde activiteiten in het VK uit te voeren. Toch biedt de crypto-exchange een groot gedeelte aan online diensten aan.

De financiële waakhond heeft gezegd dat Binance moet stoppen met adverteren en data verzamelen in het Verenigd Koninkrijk. Ook moet de FCA hier vóór 2 juli schriftelijk van op de hoogte gesteld worden.

De FCA heeft verder aangegeven dat de exchange een ​​bericht op haar website en sociale media kanalen moet plaatsen om duidelijk te maken dat het niet is toegestaan ​​om gereguleerde activiteiten in het land te ondernemen. Binance is gevraagd om uiterlijk 30 juni te stoppen met het uitvoeren van gereguleerde activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. 

“Het bedrijf zal alle advertenties en financiële promoties die het momenteel live heeft, in welke vorm dan ook, verwijderen, of waar dit niet haalbaar is, instructies geven voor het verwijderen van alle advertenties en financiële promoties die het momenteel heeft, in welke vorm dan ook, tegen het einde van de handel op 30 juni 2021”, aldus de FCA.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!