Binance CEO reageert op regulerende zorgen van de beurs

Te midden van de regulerende zorgen van Binance, is de CEO de beurs, Changpeng Zhao, van mening dat de crypto-industrie zou kunnen groeien en ontwikkelen, als het regelgevingskader duidelijk is gedefinieerd. Volgens hem is Binance niet anti-regulering. Maar in plaats daarvan is de beurs bereid om samen te werken met regelgevers.

Changpeng Zhao legde deze verklaring af in een open brief van vandaag, waarin hij ook vermeldde dat de industrie sinds de lancering van Binance in 2017 enorm is gegroeid, maar dat alle regelgevende problemen rond crypto de spelers in de industrie er niet van hebben weerhouden om door te gaan met groei en uitbreiding.

Er zijn veel regelgevende problemen geweest rond de vier jaar oude crypto-beurs Binance. Veel landen hebben de activiteiten van de beurs stopgezet vanwege het niet naleven van financiële wetten.

Terwijl hij in de open brief inging op deze situatie, zei Zhao dat het team bereid en enthousiast is om samen te werken met regelgevende instanties. De CEO ging verder met aangeven dat Binance een positieve bijdrage wil leveren, en dat de naleving van wetten de beste manier is om dit te doen.

Maar gezien wat er in de crypto-industrie gebeurt, zei de CEO van Binance ook dat er in veel landen geen duidelijk regelgevend kader is voor crypto. Maar zelfs dan is hij van mening dat hoe meer de druk op regelgeving toeneemt, hoe gemakkelijker het voor de crypto-industrie zal zijn om solide te worden.

Wat compliance betreft, verklaarde de CEO dat het een reis is voor nieuwe opkomende industrieën zoals cryptocurrency. Hij zei echter dat naarmate de industrie groeit, de spelers meer verantwoordelijkheden en complexiteiten zouden moeten verwachten, wat een direct gevolg is van deze groei.

Zhao schreef ook in de open brief dat Binance meer processen en systemen gaat gebruiken om de belangen van gebruikers te beschermen, gezien de toenemende groei van het platform.

Hij ging verder met aangeven dat het bedrijf sinds vorig jaar zijn “international compliance team & Advisory Board” heeft uitgebreid, waardoor het met 500% is gegroeid met de toevoeging van wereldwijde toezichthouders zoals de “Financial Action Task Force”.

De CEO gaf ook aan dat Binance niet is achtergebleven bij het uitvoeren van de vereisten voor het witwassen van geld voor gebruikers van zijn platform. Het bedrijf heeft ook samengewerkt met CipherTrace, een crypto-intelligentiebedrijf, om het platform te beschermen.

Tot slot benoemde Zhao ook hun inzet om te zorgen voor meer financiële vrijheid en inclusie om de samenleving te verbeteren:

“We zijn er van overtuigd dat onze industrie de samenleving ten goede zal komen door het creëren van inclusieve financiële kansen. We noemen dit de “vrijheid van geld”. Daarom hebben we in ons eerste jaar als bedrijf de eerste liefdadigheidsstichting Binance Charity opgericht, die $15 miljoen USD heeft bijgedragen aan meer dan 20 projecten voor onderwijs, duurzaamheid en andere doelen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!