Blockport Nieuws

Financiële toezichthouder van Polen waarschuwt voor Binance

Na de regelgevende zorgen van Binance over de hele wereld, heeft de financiële toezichthouder van Polen (PFSA) nu ook een consumentenwaarschuwing afgegeven over de cryptocurrency-beurs. Het plaatste namelijk gisteren een verklaring over de groeiende regelgevingsproblemen van Binance over de hele wereld, en benadrukte dat de activiteiten van het bedrijf niet gereguleerd zijn in Centraal-Europese landen.

De toezichthouder merkte op dat de cryptomarkt “noch gereguleerd, noch onderworpen aan toezicht” is door de PFSA, en waarschuwde het publiek voor de risico’s die gepaard gaan met handelen op Binance, gezien de groeiende waarschuwingen vanuit wereldwijde financiële toezichthouders. Het zei het volgende:

“In overeenstemming met de bescherming van financiëlemarktdeelnemers en waarschuwingen van buitenlandse toezichthoudende autoriteiten, beveelt het PFSA-kantoor aan om bijzondere voorzichtigheid te betrachten bij het gebruik van diensten van Binance-groepsentiteiten en het verhandelen van cryptocurrencies, aangezien dit een aanzienlijk risico kan inhouden dat kan leiden tot het verlies van middelen.”

Binance

De PFSA noemde verschillende wettelijke waarschuwingen tegen Binance door wereldwijde regelgevers, waaronder die van de Duitse federale financiële toezichthoudende autoriteit (BaFin), de Financial Conduct Authority van het Verenigd Koninkrijk (FCA), de monetaire autoriteit van de Kaaimaneilanden (CIMA) en de Securities and Exchange Commission van Thailand (SEC).

Daarnaast verwees de PFSA naar haar waarschuwing van januari over de algemene risico’s van beleggen in cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC), waarin staat dat de cryptomarkt in Polen niet gereguleerd is.

De verklaring van de PFSA komt kort nadat Binance CEO Changpeng Zhao de toezegging van het bedrijf herhaalde om samen te werken met wereldwijde regelgevers om te voldoen aan de regelgeving op de financiële markten. De CEO verklaarde dat er nog steeds veel onzekerheid is over de regelgeving rond crypto, maar verwelkomde meer regelgeving omdat ze, naar zijn mening, “positieve signalen zijn dat een industrie volwassen wordt”.

Tot slot benoemde Zhao ook hun inzet om te zorgen voor meer financiële vrijheid en inclusie om de samenleving te verbeteren:

“We zijn er van overtuigd dat onze industrie de samenleving ten goede zal komen door het creëren van inclusieve financiële kansen. We noemen dit de “vrijheid van geld”. Daarom hebben we in ons eerste jaar als bedrijf de eerste liefdadigheidsstichting Binance Charity opgericht, die $15 miljoen USD heeft bijgedragen aan meer dan 20 projecten voor onderwijs, duurzaamheid en andere doelen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN