Belangrijkste Europese betalingspartner van Binance verbreekt de samenwerking

De regelgevende druk op de grootste cryptocurrency-beurs Binance blijft elke dag toenemen. Na wettelijke waarschuwingen van de regeringen van vijf verschillende landen, heeft de belangrijkste Europese betalingspartner van de beurs officieel de samenwerking met de beurs verbroken vanwege de voortdurende impasse met de belangrijkste regelgevende toezichthouder in het VK, de FCA.

Coin Junction zei dat het zowel de betaling in ponden als in euro’s heeft opgeschort en geen stortingen en opnames meer voor de crypto-beurs zou faciliteren. De betalingsverwerker noemde de situatie omtrent de FCA als reden voor de opschorting:

“De beslissing is genomen na de recente aankondiging van de Financial Conduct Authority dat Binance geen gereguleerde activiteiten in het VK mag ondernemen.”

Binance

Eerder had FCA een waarschuwing afgegeven tegen Binance, waarin werd gesuggereerd dat het niet door de regelgevende instantie was goedgekeurd om operaties in het land uit te voeren. Deze waarschuwing werd echter door Binance gebagatelliseerd als een nalevingswaarschuwing.

Na de FCA-waarschuwing had Binance de stortingen en opnames van Britse ponden via Faster Payments gedurende twee dagen opgeschort, zonder enige voorafgaande waarschuwing. De diensten waren echter binnen twee dagen weer up and running. Door deze aankondiging vanuit Coin Junction is het echter wederom niet meer mogelijk om Britse ponden te storten en/of op te nemen.

Het ontbreken van een fysiek hoofdkantoor voor Binance is de belangrijkste oorzaak van regelgevende problemen voor de crypto-beurs gebleken. Regelgevers hebben specifiek aangegeven dat het ontbreken van een echt fysiek hoofdkantoor een groot probleem is.

Afgezien van het VK hebben de toezichthouders in Japan, de Kaaimaneilanden en Thailand ook een waarschuwing afgegeven tegen de crypto-beurs. De Thai SEC ging zelfs nog een stap verder en diende een strafzaak in tegen de beurs.

Binance is de belangrijkste crypto-beurs in verschillende landen, goed voor het hoogste handelsvolume op meerdere cryptomarkten. De beurs houdt vol dat het voldoet aan alle nationale regelgevingsrichtlijnen waarin het momenteel actief is. Toch denken de regelgevers hier anders over.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!