Binance Launchpad

Financiële waakhond van Japan waarschuwt Binance

In een statement afgelopen vrijdag werd de Binance beurs gewaarschuwd door de Japanse Financial Services Agency (FSA). Deze waarschuwing kreeg Binance omdat de beurs zonder licentie in het land zou opereren.

Cryptobeurs Binance zou voor diezelfde reden lijnrecht tegenover de regulator komen te staan. En dat overigens niet voor de eerste keer. In mei van dit jaar waarschuwde dezelfde FSA cryptoderivatenbeurs Bybit ook al voor dezelfde feiten.

Al sinds 2017 een probleem

Nadat China in 2017 het handelen in crypto al verbood, verhuisde Binance, samen met enkele andere cryptobeurzen naar Japan. Kort daarna zorgde de FSA ervoor dat Japan het eerste rechtsgebied werd dat duidelijke regels voor crypto-uitwisseling ontwikkelde. Naast die andere vereisten werden nationale registratie en licenties verplicht voor platforms die in het land willen opereren.

Daar waar andere beurzen zoals Huobi zich schikten naar de regels van de FSA, koos Binance ervoor om zijn activiteiten in maart 2018 naar Malta te verhuizen. In januari 2020 kondigde Binance Japan aan dat ze de diensten aan Japanse burgers in stappen geleidelijk zouden uitfaseren.

De gewijzigde “Payment Services Act” van Japan, die in het tweede kwartaal van 2020 van kracht werd, zorgde ook voor meer duidelijkheid over crypto-trades in het land. Binance probeerde nog door middel van een strategische overname. TaoTao, een Japanse digitale activa-beurs werd nog als een mogelijkheid gezien om voet aan land te krijgen in het land van de rijzende zon. Helaas voor Binance werden die plannen in oktober 2020 afgeblazen. TaoTao werd uiteindelijk overgenomen door financiële gigant SBI.

Volgens een woordvoerder opereert Binance momenteel geen activiteiten in Japan, noch ronselen ze er actief klanten. Naar eigen zeggen nemen ze de specifieke regels per land serieus. Ze voegden er aan toe geen verdere commentaar te leveren over regelgevende zaken.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 728x120_SPORT_NL_euro-2020.jpg

Binance niet alleen in Japan onder de loep

Begin vorige maand schreven we al over het vermeende onderzoek van de Amerikaanse IRS en het ministerie van Justitie. ‘s Werelds grootste cryptobeurs ligt zo niet enkel in Japan maar dus ook in de Verenigde Staten onder vuur.

Zo trok in april van dit jaar het handelen in stocktokens op de Binance beurs in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de aandacht van beurswaakhonden. De Financial Action Task Force (FATF), een intergouvernementele organisatie opgericht met als doel de strijd tegen internationale witwaspraktijken, had de verschillende verhuizingen van Binance al verdacht genoemd. Ze zouden de indruk geven bepaalde wetten en regels te willen ontlopen.

Changpeng Zhao (“CZ”), de CEO van Binance, reageerde op de beschuldigingen van onwettige activiteiten, door te stellen dat de beurs zich houdt aan de geldende regels wat betreft Know Your Customer (KYC) en Anti Money Laundering (AML).

Donderdag tweette de CEO nog dat Binance een aanbevelingsbrief hadden gekregen omwille van hun medewerking in een onderzoek in de strijd tegen drugsverkopers via het darkweb.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN