Binance 2.0

Italiaanse toezichthouder waarschuwt consumenten ook voor Binance

De Italiaanse effectentoezichthouder Consob voegt zich bij de andere toezichthouders, zoals die van het Verenigd Koninkrijk en Polen, die een waarschuwing uitgegeven hebben tegen de bekende cryptocurrency-beurs Binance. De toezichthouder gaf het volgende aan:

“Consob waarschuwt spaarders dat de bedrijven van de ‘Binance Group’ geen toestemming hebben om beleggingsdiensten en -activiteiten aan te bieden in Italië, zelfs niet via de website www.binance.com.”

Een woordvoerder van Binance reageerde op deze waarschuwing vanuit de Consob door het volgende aan te geven:

“We zijn op de hoogte van het bericht van Consob en kunnen bevestigen dat Binance.com niet vanuit Italië opereert. Dit heeft geen directe invloed op de diensten die op Binance.com worden geleverd. We werken samen met toezichthouders op een collaboratieve benadering en nemen onze nalevingsverplichtingen zeer serieus. We houden actief op de hoogte van veranderend beleid, regels en wetten in deze nieuwe ruimte.”

Binance

De waarschuwing van Consob is vergelijkbaar met de kennisgevingen en acties van andere regelgevers tegen Binance in de afgelopen weken, zoals die van de FCA, waar het allemaal mee begon. De Britse financiële toezichthouder waarschuwde consumenten voor de Britse entiteit van Binance, genaamd Binance Markets Limited (BML), omdat het bedrijf niet geautoriseerd is om in het land actief te zijn.

De kennisgeving zei ook dat geen enkele andere entiteit van de Binance Group geautoriseerd was om in het VK te opereren, maar aangezien de belangrijkste beurs van Binance niet in het VK is gevestigd, valt deze waarschijnlijk buiten deze regelgeving.

De waarschuwing van de FCA lijkt echter al invloed te hebben gehad op de activiteiten van Binance. De beurs heeft al verschillende fiat onramps verloren, aangezien verschillende Britse banken, waaronder Santander UK en Barclays, zijn overgegaan om gebruikersbetalingen aan Binance.com te blokkeren.

Tevens moest Binance klantendeposito’s via de Single Euro Payments Area (SEPA) opschorten vanwege “gebeurtenissen buiten onze controle”. Via het SEPA-netwerk kunnen klanten euro’s verzenden naar 36 landen.

Behalve in Italië en het VK hebben regelgevers van andere landen, waaronder de VS, Japan, Thailand, Polen en de Kaaimaneilanden, allemaal waarschuwingen afgegeven of recentelijk actie ondernomen tegen de beurs. We zijn dan ook benieuwd hoe de cryptocurrency-beurs omgaat met deze tegenslag.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN