Onderzoek: Rijke millennials hebben een groots geïnvesteerd in cryptocurrencies

Volgens een CNBC-enquête met 750 deelnemers heeft bijna 50% van de millennial miljonairs minstens 1/4 van hun vermogen in cryptocurrencies geïnvesteerd. Daarnaast werd tevens duidelijk dat 30% van hen ten minste de helft van hun activa in cryptocurrencies heeft geinvesteerd.

Het bedrijf dat de analyse heeft uitgevoerd, was Spectrum Group. De president – ​​George Walper – legde uit waarom de jongere generaties de markt zo verleidelijk vinden:

”De jongere investeerders sprongen er vroeg in toen het nog niet zo goed bekend was. Ze waren intellectueel meer betrokken bij het idee, ook al was het nieuw.”

Aan de andere kant werd duidelijk dat de meerderheid van de oudere beleggers, die ten minste $1 miljoen bezitten, niet dol op cryptocurrencies, aangezien 83% van hen niet in de cryptomarkt gelooft en er niets van hun rijkdom in heeft. In feite houdt slechts 1 op de 10 meer dan 10% van hun geld in cryptocurrencies:

“Oudere investeerders en de boomers zeiden grotendeels ‘Is dit legitiem?’ Oudere generaties lopen verder achter op het [gebied van] begrip.”

Bovendien onthulde het onderzoek dat bijna de helft van de millennial-miljonairs NFT’s te bezitten, terwijl 40% het als een toekomstige optie beschouwt. Interessant is dat de meeste deelnemers aan het onderzoek niet bekend waren met wat non-fungible tokens precies zijn, maar ze beschreven ze nog steeds als ’the next big thing’.

Cijfers komen overeen met eerdere enquête

Eind april voerde de door Winklevoss beheerde crypto-beurs Gemini nog een onderzoek uit waaruit bleek dat ongeveer 14% van de Amerikaanse burgers digitale activa had gekocht. Tweederde van de respondenten classificeerde zichzelf als “crypto-nieuwsgierig”, terwijl 23% aangaven dat “ongeïnteresseerd” in de markt waren.

Enigszins verwacht, is Bitcoin (BTC) de meest populaire cryptocurrency gebleven, aangezien bijna alle ondervraagde mensen (95%) antwoordden dat ze er bekend mee waren. 87% van degenen die hebben geïnvesteerd, zei dat BTC is wat ze bezitten. De Amerikanen toonden ook goede kennis van altcoins, aangezien 36% een deel van hun rijkdom in Ethereum (ETH), 22% in Bitcoin Cash (BCH) en 16% in Litecoin (LTC) heeft gestopt.

Net als de CNBC-enquête, ontdekte Gemini dat de meeste crypto-investeerders jonge mensen tussen de 25 en 44 zijn. Volgens de verzamelde gegevens merkte het handelsplatform op dat “de “gemiddelde” eigenaar van de cryptocurrency een 38-jarige man is die ongeveer $111K per jaar verdient.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!