Crypto Wallets

14% van de Amerikaanse burgers bezit cryptocurrencies

Het is geen geheim dat de cryptocurrency-markt de afgelopen tijd flink in populariteit is gestegen. Zo heeft de ontluikende markt de afgelopen tijd een flinke instroom van zowel institutionele als zogeheten retail beleggers gezien. Een nieuw onderzoek vanuit de door Winklevoss beheerde crypto-beurs Gemini laat echter zien dat ongeveer 14% van de Amerikaanse burgers momenteel cryptocurrencies bezit.

In het onderzoek is ook duidelijk te zien dat Bitcoin (BTC) nog steeds de meest populaire cryptocurrency is gebleven onder beleggers, maar de resultaten laten tevens zien dat Amerikaanse burgers gemiddeld grotere posities hebben in Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

ProBit

Er kwam tevens naar voren dat voornamelijk mannen hebben geïnvesteerd in cryptocurrencies, 76% tegenover 26%. Toen het op leeftijd aankwam, bleek uit het onderzoek dat de meeste crypto-investeerders tussen de 25 en 44 jaar oud zijn. Gemini merkte op:

“Onze gegevens laten zien dat de ‘gemiddelde’ cryptocurrency-eigenaar een 38-jarige man is die ongeveer $111.000 per jaar verdient.”

Zoals gezegd gaven bijna alle deelnemers aan dat ze Bitcoin bezitten. Zo gaf 87% aan dat zij momenteel BTC in hun portfolio hebben. Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin namen de volgende plaatsen in met respectievelijk 36%, 22% en 21%. De gemiddelde waarde in eigendom – dat wil zeggen de USD-fondsen toegewezen in de bovengenoemde altcoins – vertoonden aanzienlijk verschillende resultaten. Beleggers gaven de voorkeur aan altcoins, met gemiddeld meer dan $11.000 in BCH, meer dan $10.000 aan ETH en slechts $9.000 in LTC. Het USD-bedrag aan BTC was daarentegen ongeveer $8.500.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN