mockup-mercor

Mercor Finance: traden met algoritmes op de Binance Smart Chain

In de traditionele markten is algoritme trading niet meer weg te denken. Meer dan 80% van de markttransacties verloopt omwille van beslissingen gemaakt door algoritmes of geautomatiseerde tradingtools. In de cryptomarkt is dat (nog) niet zo. Maar dat lijkt met de komst van grote institutionele spelers te gaan veranderen.

In april 2020 werd er daarom gestart met de ontwikkeling van het Mercor Finance platform. Over het team erachter is op dit moment niet veel informatie verkrijgbaar. Het team bestond bij de opstart uit vier ontwikkelaars en twee business en marketing teamleden. De meerderheid bevond zich in Centraal-Europa. Zij kozen in de aanloop naar de echte lancering van het project ervoor om (voorlopig) anoniem te blijven. Volgens hen kadert dat helemaal in de geest van de gedecentraliseerde projecten.

Wat wil Mercor Finance bereiken? 

Mercor Finance wil aan retailtraders een scherpte aanbieden die ze kunnen gebruiken in de markten die gedomineerd worden door grote bedrijven met veel meer budget en middelen. Die hebben namelijk toegang tot dure licenties voor on-chain en andere data en bespelen zo de markt op een manier die onmogelijk te evenaren is door de kleine investeerders. Mercor Finance ontwikkelt een platform op de Binance Smart Chain (BSC) waar die investeerders en ontwikkelaars van algoritmes elkaar kunnen vinden. Ze willen op die manier een win-win situatie voor beide partijen creëren. 

IDO bij BSCStarter in aantocht 

De website geeft een klok weer die aftelt naar de aankomende Initial Dex Offering (IDO) die via BSCStarter wordt georganiseerd op 26 mei. BSCStarter zal voor hen de IDO in goede banen leiden. Voorafgaand hieraan kreeg Mercor Finance ook een doorlichting die het project controleerde op vlak van technische capaciteiten. Ook de zakelijke kant, de competentie van het team, de marketingstrategie, de community en de tokenomics werden door hen doorgelicht. Deze gecertificeerde audit zal het project met kop en schouders doen uitsteken boven de vele andere projecten die starten op de Binance Smart Chain

Mercor token (MRCR) 

Centraal in de platformen van Mercor zal het Mercor token zijn, MRCR. Hoewel de toegang tot het platform gratis zal zijn, zullen zowel investeerders als ontwikkelaars gebruik moeten maken van het utility token. Investeerders zullen bij winst een commissie betalen in MRCR aan de ontwikkelaars van de algoritmes die ze gebruiken. De ontwikkelaars zullen MRCR moeten gebruiken om toegang te krijgen tot data en geavanceerde toolsets aangeboden door Mercor Finance. Daarenboven zullen traders competitieve tradingfees in MRCR moeten betalen en ontwikkelaars zullen een hoeveelheid MRCR moeten betalen afhankelijk van de totale rekenkracht en handelsvolume van de algoritmes die ze geschreven hebben. 

MRCR tokenomics 

Er zullen 100 miljoen MRCR-tokens ooit beschikbaar zijn. Tijdens een seed ronde en een private sale A en B ronde werden reeds 25% van de tokens aan de scherpste prijs verkocht.  In de aankomende IDO zullen er een laatste 5% aan het grotere publiek worden te koop aangeboden. De prijs per token zal dan $0.13 bedragen die te betalen zal zijn in BNB. De resterende tokens zijn voor het team, marketing, ontwikkeling, adviseurs, community rewards e.d.. Die tokens zullen op maandelijkse basis worden vrijgegeven om de markt niet te snel te verzadigen.  

Mercor Environment 

Voor de ontwikkelaars is er het Mercor Environment. Daar kunnen ze creatieve algoritmes creëren aan de hand van data en tool sets die voorzien worden door Mercor Finance. Die kunnen ze schrijven in de Python programmeertaal. Er wordt naar verluid ook gewerkt wordt om de C programmeertaal te integreren. Dit vooral om high frequency trading mogelijk te maken. Leuk te weten is dat de algoritmes niet gelimiteerd zijn tot de cryptomarkten maar dat ze ook in de traditionele markten zullen kunnen worden gebruikt. 

Ontwikkelaars kunnen met de datasets en analytische tools aangereikt door Mercor Finance, algoritmes ontwikkelen die trading strategieën feilloos uitvoeren. Denk dan niet alleen aan beslissingen nemen aan de hand van marktanalytische gegevens maar ook aan de hand van live reacties op gebeurtenissen in de wereld of Twitter sentiment. 

Volop integraties met DeFi 

Het team meldt op de website van Mercor Finance over samenwerkingen met grote projecten. Aangezien het om een om een project gaat dat op de blockchain zal werken zijn de samenwerkingen van de aard dat ze vooral met DeFi te maken hebben. Ethereum, de Binance Smart Chain, PolkadotUniswap, Pancakeswap en Chainlink geven allemaal aan dat DeFi hét buzzword is. Hoe dat allemaal precies in zijn werk zal gaan was ons voorlopig nog onduidelijk. 

Roadmap 

Na de opstartfase en de start van de ontwikkeling van de Alpha versie in april 2020 werd in oktober in een gesloten omgeving getest. Na de bekendmaking in februari en maart van 2021 is de IDO op 26 mei de volgende stap in de roadmap. Die moet het project de nodige financiële slagkracht geven om de volgende belangrijke stappen te zetten. In het derde kwartaal moet dat de lancering zijn van de publieke Beta versie. In het vierde kwartaal volgt dan de release van de eerste officiële Mercor versie. Houdt onze website in het oog voor verdere berichten! 

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN