Deze vijf Ethereum concurrenten kunnen flink gaan stijgen

De bekende cryptocurrency-analist Lark Davis denkt dat de volgende vijf altcoins de concurrentie met Ethereum (ETH) op de smart contract-markt aan kunnen gaan en een behoorlijk stuk van het markt aandeel van de nummer twee cryptocurrency kunnen afnemen.

Davis merkte in een recente video op dat hij in het algemeen nog steeds enorm optimistisch is over Ethereum, echter denkt hij ook dat andere ketens klaar staan ​​om een ​​deel van het marktaandeel te verdelen terwijl gebruikers wachten tot Ethereum is geüpgraded naar Ethereum 2.0. De analist zei het volgende:

“We hebben nieuwe gedecentraliseerde finance (DeFi) voor nieuwe ketens, nieuwe non-fungible tokens (NFT’s) voor nieuwe ketens, nieuwe verkoop van tokens, nieuwe lanceerplatforms, die allemaal multi-chain realiteit beginnen te worden. Veel protocollen integreren multi-chains, en de dominantie van Ethereum neemt steeds meer af, omdat het moeite heeft om zichzelf te upgraden, de kosten te verlagen en de gebruikerservaring te verbeteren.

Maar voor de duidelijkheid: dit is Lark. Ik ben een enorme Ethereum-bull en ik geloof dat Ethereum zijn beloften op schaal kan en zal waarmaken. Maar totdat dat gebeurt, denk ik dat er een ongelooflijke investeringsmogelijkheid is bij andere smart contract-platforms, en jullie weten natuurlijk dat ik geloof in de ‘one network, many chains theory’. Dat is de realiteit van wat eigenlijk is wordt nu uitgebouwd.”

De eerste keuze van Davis om Ethereum uit te dagen, is Binance Smart Chain, die draait op de native asset Binance Coin (BNB):

“De eerste en meest voor de hand liggende (op dit moment) blockchain, die al marktaandeel van Ethereum heeft weten te veroveren, is de Binance Smart Chain, en ja, het laat veel te wensen over wat betreft de centralisatiekwesties, het slaagde er nog steeds in om 15% van de totale waarde van DeFi vast te leggen die de afgelopen maanden werd vergrendeld. Geen enkele andere blockchain heeft ooit zo’n groot marktaandeel van Ethereum weten te veroveren, en je kunt zien waarom: de kosten zijn spotgoedkoop, er zijn heel veel applicaties om te gebruiken op BSC (PancakeSwap), het is snel, het is eenvoudig, het is een plezier om te gebruiken, het biedt gebruikers een goede ervaring.”

De volgende keuze is Terra (LUNA), waarvan Davis zegt dat het marktaandeel verdrijft omdat het populaire toepassingen heeft zoals Mirror Protocol, dat vervangbare activa creëert die de prijs van echte activa volgen, waardoor investeerders in wezen kunnen dienen als marktmakers voor de beurs. De analist zei het volgende hierover:

“Ik denk dat dit een keten is waar we nog veel meer over zullen horen en die marktaandeel zal blijven wegsluizen zolang ze producten blijven leveren die mensen tegen betaalbare prijzen willen gebruiken.”

De volgende op de lijst van Davis is Solana (SOL), een blockchain die 50.000 transacties per seconde kan verwerken en de thuisbasis is van een “exploderend” DeFi-ecosysteem. Hij voegde eraan toe dat “enkele van de grootste namen in de crypto-ruimte in Solana investeren.”

De vierde keuze van de analist is de bekende concurrent van Ethereum, Polkadot (DOT). Hij merkte hier het volgende over op:

“Het totale ecosysteem voor Polkadot – wat er wordt gebouwd, is ongelooflijk. Ik heb nog nooit zo’n opwinding gezien bij ontwikkelaars en investeerders om te bouwen aan een blockchain die zijn netwerkmogelijkheden nog niet eens volledig heeft gelanceerd. Er zijn nu waarschijnlijk ongeveer – ik zou zeggen – ongeveer 200 verschillende projecten die voortbouwen op of zeggen dat ze integreren met Polkadot.”

De laatste op de lijst van Davis is uiteraard Cardano (ADA). De handelaar merkte op dat hij verheugd is om te zien dat het ecosysteem van non-fungible tokens tot leven komt op Cardano:

“Er is een simpele reden waarom je Cardano niet zou moeten onderschatten. Het is het niveau van hype en de toegewijde community voor Cardano – absoluut enorm. Cardano is één van de top blockchains wat betreft het hebben van een zeer gemotiveerde en zeer enthousiaste gebruikersgroep. Ik zou in ieder geval niet graag wedden tegen de Cardano-gemeenschap.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!