XRP koers

Ripple vraagt SEC om Bitcoin- en Ethereum-documenten op te stellen

Ripple Labs heeft een motie ingediend waarin de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wordt gevraagd om Bitcoin- en Ethereum-documenten op te stellen. Het blockchain-bedrijf beweert dat twee activa sterk lijken op zijn eigen cryptocurrency, XRP. De advocaten die CEO Brad Garlinghouse en mede-oprichter Chris Larsen vertegenwoordigen, zeiden dat de SEC alleen documenten produceerde die door de regelgevende instantie waren geselecteerd.

De rechtszaak beweert dat Ripple de effectenwetten heeft geschonden, iets wat het bedrijf met klem heeft ontkend. Deze zaak kan een enorme impact hebben op de toekomst van het bedrijf als het misgaat. Het document stelt expliciet dat de SEC “weigerde te zoeken en een enkel document over Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) te produceren, die sterk analoog zijn aan XRP.” Vervolgens dwingt het de SEC om redelijkerwijs te zoeken naar documenten met betrekking tot de betwiste verzoeken.

XRP-leger staat op om Ripple te helpen

Gisteren plaatsten wij al een artikel waarin duidelijk werd dat een deel van de XRP-community klaar staat om het bedrijf te helpen in de rechtszaak. Zo hebben ruim 6.000 XRP-houders zich vrijwillig aangemeld om het project te verdedigen in de rechtszaak.

Er werd namelijk een motie om in te grijpen werd op 14 maart ingediend door John Deaton van Deaton Law Firm namens meer dan 6.000 XRP-houders. Deaton – zelf een XRP-houder – voerde aan dat de belangen van de houders van XRP onvoldoende werden vertegenwoordigd in de effectenzaak tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden.

Het argument van Deaton is gebaseerd op de weerlegging van het feit dat Ripple Labs effectenwetgevingen geschonden zou hebben. In het bijzonder, als XRP geen effect is, zoals Ripple-leidinggevenden Bradley Garlinghouse en Christian Larsen beweren, dan hebben de inspanningen van die leidinggevenden geen invloed op de prestaties van XRP.

Om deze reden zijn Deaton, samen met meer dan 6.000 bezorgde munthouders, overgegaan om in te grijpen als derde-gedaagden. De aanvraag luidt als volgt:

“Gezien SEC’s eigen verklaringen dat dit Hof het exclusieve forum is om claims over deze kwestie te horen, en Ripple’s standpunt dat XRP-houders niet kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple als bescherming van hun belangen in deze zaak en de aard van Ripple’s verdediging, is de interventie van de XRP-houders noodzakelijk.”

Brad Garlinghouse en Chris Larsen willen rechtszaak laten verwerpen

Eerder deze maand werd ook al bekend dat Chris Larsen – de uitvoerend voorzitter van Ripple – zich had aangesloten bij de CEO van het bedrijf Brad Garlinghouse om de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te laten verwerpen.

De twee dienden beide namelijk brieven in bij de federale rechtbank, die aangeven aan dat Brad Garlinghouse, CEO van Ripple en mede-oprichter Chris Larsen, verzoeken om ontslag van de lopende rechtszaak.

Volgens de brief van Larsen kan de SEC haar beweringen dat hij “willens en wetens of roekeloos substantiële hulp heeft verleend” bij de schending van sectie 5 van de Securities Act van 1933 niet onderbouwen. De brief stelde tevens dat in 2015, toen Larsen aangewezen werd als CEO van Ripple, zowel het ministerie van Justitie als het Finance Crimes Enforcement Network van het ministerie van Financiën XRP als een valuta classificeerden.

Voortbouwend op deze redenering, verklaarde het juridische team van Larsen ook dat niet kan worden gezegd dat de leidinggevende van Ripple maatregelen heeft genomen om het succes van XRP-verkopen te verzekeren.

In een aparte brief, die ook woensdag werd ingediend, haalde Garlinghouse’s advocaat Matthew C. Solomon twee argumenten aan om de zaak tegen de CEO van Ripple te verwerpen.

In navolging van de advocaten van Larsen schreef Solomon aan rechter Analisa Torres van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York waarin hij verklaarde dat FinCEN XRP eerder als een virtuele valuta heeft geclassificeerd.

De wettelijke vertegenwoordiger van Garlinghouse heeft ook de zaak van de SEC tegen de CEO van Ripple onderzocht wegens het persoonlijk overtreden van de effectenregelgeving. Volgens Solomon waren de activiteiten van Garlinghouse met betrekking tot de verkoop van XRP-tokens gewoon onderdeel van zijn taak als hoofd van het bedrijf.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN