XRP koers

6.000 XRP-houders staan klaar om de munt te verdedigen in SEC-rechtszaak

We weten allemaal dat XRP één van de sterkste en meest aanwezige communities heeft in de cryptocurrency-branche. De supporters van de munt staan altijd klaar om het project te verdedigen als er iets negatiefs naar buiten wordt gebracht over de munt of over het bedrijf achter de munt, Ripple. Dit is nu ook duidelijk terug te zien in het feit dat ruim 6.000 XRP-houders zich vrijwillig hebben aangemeld om het project te verdedigen in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission.

XRP-leger staat klaar

Een motie om in te grijpen werd op 14 maart ingediend door John Deaton van Deaton Law Firm namens meer dan 6.000 XRP-houders. Deaton – zelf een XRP-houder – voerde aan dat de belangen van de houders van XRP onvoldoende werden vertegenwoordigd in de effectenzaak tegen Ripple Labs en zijn leidinggevenden.

Het argument van Deaton is gebaseerd op de weerlegging van het feit dat Ripple Labs effectenwetgevingen geschonden zou hebben. In het bijzonder, als XRP geen effect is, zoals Ripple-leidinggevenden Bradley Garlinghouse en Christian Larsen beweren, dan hebben de inspanningen van die leidinggevenden geen invloed op de prestaties van XRP.

Om deze reden zijn Deaton, samen met meer dan 6.000 bezorgde munthouders, overgegaan om in te grijpen als derde-gedaagden. De aanvraag luidt als volgt:

“Gezien SEC’s eigen verklaringen dat dit Hof het exclusieve forum is om claims over deze kwestie te horen, en Ripple’s standpunt dat XRP-houders niet kunnen vertrouwen op de inspanningen van Ripple als bescherming van hun belangen in deze zaak en de aard van Ripple’s verdediging, is de interventie van de XRP-houders noodzakelijk.”

XRP-houders hebben enorme verliezen geleden

In een aankondiging die op 14 maart op Deaton’s website Crypto-Law werd geplaatst, beweerde de advocaat en cryptocurrency-liefhebber dat XRP-houders $15 miljard aan verliezen hadden geleden in de dagen onmiddellijk na de aankondiging van de SEC van zijn rechtszaak tegen Ripple Labs. In de twee weken na het begin van de rechtszaak zakte de XRP koers enorm en wist hier ook niet meer volledig van te herstellen.

De dalende muntprijs werd gedeeltelijk veroorzaakt door het besluit van grote cryptocurrency-beurzen om XRP te schrappen in de nasleep van de rechtszaak. Talrijke grote beurzen, waaronder Binance.US, eToro, Coinbase, Bittrex en OKCoin, hebben XRP van hun respectieve platforms verwijderd. Beleggingsdiensten, zoals Grayscale, liquideerden ook hun XRP-posities en kozen ervoor om ze om te zetten naar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

In januari diende Deaton, namens XRP-houders, ook al een petitie in met het verzoek aan de SEC een onderscheid te maken tussen de XRP-verkopen uitgevoerd door Ripple-leidinggevenden en de XRP-aankopen gedaan door individuele munthouders op secundaire wisselmarkten. In de aanvraag werd ook gevraagd dat alle fondsen die werden ontvangen uit een mogelijke Ripple-schikking, worden omgeleid naar een collectieve trust voor gebruik door XRP-houders die verliezen hebben geleden als gevolg van de acties van de SEC. Het verzoek werd echter afgewezen door de SEC.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN