Ripple bestuursleden dienen brieven in bij rechtbank om rechtszaak te laten verwerpen

Chris Larsen – de uitvoerend voorzitter van Ripple – heeft zich aangesloten bij de CEO van het bedrijf Brad Garlinghouse om de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) te laten verwerpen.

De brieven die bij de federale rechtbank zijn ingediend, geven aan dat Brad Garlinghouse, CEO van Ripple en mede-oprichter Chris Larsen, verzoeken om ontslag van de lopende rechtszaak vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, waarin het beweert dat Ripple’s cryptocurrency XRP eigenlijk een niet-geregistreerd effect is.

Volgens de brief kan de SEC haar beweringen dat Larsen “willens en wetens of roekeloos substantiële hulp heeft verleend” bij de schending van sectie 5 van de Securities Act van 1933 niet onderbouwen. De brief stelde tevens dat in 2015, toen Larsen aangewezen werd als CEO van Ripple, zowel het ministerie van Justitie als het Finance Crimes Enforcement Network van het ministerie van Financiën XRP als een valuta classificeerden.

Voortbouwend op deze redenering, verklaarde het juridische team van Larsen ook dat niet kan worden gezegd dat de leidinggevende van Ripple maatregelen heeft genomen om het succes van XRP-verkopen te verzekeren.

In de vierde argumentatie vermeldde de brief dat de verjaringstermijn is verstreken op elke vermeende betrokkenheid van Larsen bij de verkoop van XRP sinds 2013, en voegde eraan toe:

“Omdat de SEC heeft beweerd dat de verkoop van XRP over een periode van meerdere jaren slechts één aanbod vormde, dat begon in 2013, begon de verjaringstermijn te lopen in 2013 en liep deze af in 2018.”

In een aparte brief die ook woensdag werd ingediend, haalde Garlinghouse’s advocaat Matthew C. Solomon twee argumenten aan om de zaak tegen de CEO van Ripple te verwerpen.

In navolging van de advocaten van Larsen schreef Solomon aan rechter Analisa Torres van de Amerikaanse districtsrechtbank voor het zuidelijke district van New York waarin hij verklaarde dat FinCEN XRP eerder als een virtuele valuta heeft geclassificeerd.

De wettelijke vertegenwoordiger van Garlinghouse heeft ook de zaak van de SEC tegen de CEO van Ripple onderzocht wegens het persoonlijk overtreden van de effectenregelgeving. Volgens Solomon waren de activiteiten van Garlinghouse met betrekking tot de verkoop van XRP-tokens gewoon onderdeel van zijn taak als hoofd van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!