Amerika vs China

Ripple mede-oprichter: Amerika’s langzame reactie op blockchain-technologie kan desastreus zijn voor het land

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

In een recent interview met Wall Street Journal-verslaggever Paul Vigna, zei de mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Ripple, Chris Larsen, dat het langzame handelen van de Verenigde Staten, wat betreft het experimenteren, implementeren en reguleren van de blockchain- en cryptocurrency-industrie, desastreus zou kunnen zijn voor het land.

Het is nu tijd voor de volgende stap

Larsen gaf aan dat het land haar standpunt ten aanzien van blockchain-technologie en cryptocurrencies moet veranderen, vooral nu de hype van 2017/2018 voorbij is en ‘de oorlog’ tegen ICO-scams gewonnen is. Nu moeten toezichthouders zich bezighouden met het reguleren van de industrie, zodat ze kunnen concurreren met landen zoals China, die de afgelopen tijd druk bezig is geweest met blockchain-technologie.

Volgens Larsen hebben Amerikaanse toezichthouders China tot nu toe alleen in het zadel geholpen door “officieel duidelijkheid te geven aan de twee protocollen die effectief worden beheerd door Chinese miners: Bitcoin en Ethereum”.

Als regelgevers er niet in slagen meer duidelijkheid te geven over blockchain, cryptocurrencies en de ondersteunende technologieën die het mondiale financiële systeem van de volgende generatie zullen aandrijven, loopt Amerika het risico om achter de feiten aan te lopen en macht te verliezen, waarschuwde Larsen.

Amerika loopt het risico om financiële macht te verliezen

China loopt duidelijk voor op de VS als het gaat om het adopteren en investeren in blockchain en digitale valuta. Terwijl de twee landen een technologische koude oorlog ingaan, kan China’s toekomstige controle over het wereldwijde financiële systeem verwoestend zijn voor de financiële macht die de VS vandaag de dag heeft, zei Larsen.

Hij waarschuwde verder dat China in een dergelijk geval de macht van Amerika kan beperken om defensiebetalingen aan zijn bondgenoten te doen of Amerikaanse banken en bedrijven, met een lage “Chinese sociale kredietscore”, kan blokkeren en de afwikkelingstijd voor hun betalingen kan controleren.

Zelfs als er een kleine kans was dat China dit zou kunnen doen, moet de VS het in de gaten houden en ervoor zorgen dat ze op dit gebied betrokken zijn om sterke concurrentie voor het land te creëren, concludeerde Larsen.

China is druk bezig met blockchain

Zoals gezegd is China één van de landen die druk bezig is met het implementeren, subsidieren en addopteren van blockchain-technologie.

Zo plaatsten wij vorige week een artikel over het feit dat de crypto-industrie in China positief en optimistisch blijft over de voortdurende opkomst van cryptocurrencies en blockchain-technologie, ondanks de aanhoudende wereldwijde COVID-19-pandemie.

Een recent gepubliceerd onderzoek laat zien dat 70% van de bedrijven denkt dat blockchain-technologie zal gedijen tijdens en na de wereldwijde pandemie, en zij gaven ook aan dat zij verwachten dat de bullish houding een lange tijd zal aanhouden. 20% denkt zelfs dat ze nog meer in dergelijke projecten zullen investeren, als een manier om de effecten van het economische keerpunt te minimaliseren.

Daarnaast hebben wij op onze website meerder artikelen geschreven over de aankomende digitale valuta vanuit de centrale bank van China. Zo kwam in april het nieuws naar buiten dat ze in Xiongan New Area druk hun CBDC aan het testen zijn bij verschillende grote Amerikaanse horecaketens, zoals McDonald’s, Subway en Starbucks.

In diezelfde maand kwam ook naar buiten dat 70 financiële dienstverleners in China al bezig zijn met blockchain-technologie, waaronder alle staatsbanken en grote technologische bedrijven.

In het rapport gaf de Industrial and Commercial Bank of China (ICBC), één van de grootste staatsbanken van het land, aan dat Chinese banken van plan zijn blockchain technologie te gebruiken op gebieden als handelsfinanciering, supply chain management, afwikkeling, digitale facturen en andere toepassingen.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN