Bitcoin outflow van Bitcoin-miners bereikt laagste punt sinds 2010

Bitcoin-miners hebben het lastig na de halvering. We hebben op onze website al meerdere artikelen geplaatst waarin dit duidelijk wordt. Zo kwam vorige week naar buiten dat de bankrekeningen van Bitcoin-miners in China bevroren waren.

Nu is het echter zo dat de data aantoont dat de Bitcoin (BTC) outflow van Bitcoin-miners gedaald is tot het laagste punt sinds 2010, waardoor analisten suggereren dat miners nog steeds aan het hamsteren zijn. Dit volgens een artikel van CoinDesk.

Het zevendaagse gemiddelde van de totale hoeveelheid Bitcoin die uit de adressen van miners is overgemaakt, daalde op donderdag naar 987 en bereikte hiermee het laagste niveau sinds 3 februari 2010, volgens gegevensbron Glassnode. Het vorige decennium van 988 werd geregistreerd in mei drieëntwintig.

Bron: Glassnode

Wat betekent dit?

Het aantal munten dat door miners naar beurzen wordt gestuurd, ligt ook op het laagste punt in meer dan een jaar, zoals Glassnode opmerkt in zijn wekelijkse rapport.

Asim Ahmad, co-chief investment officer bij het in Londen gevestigde Eterna Capital, zei het volgende:

“Het is een teken dat efficiënte miners blijven hamsteren (ze verkopen slechts een deel van BTC).”

1xbit

Het feit dat miners nu verkiezen om te HODLen is niet noodzakelijkerwijs bullish op lange termijn voor de Bitcoin koers. Dit omdat miners meestal hun bezit dagelijk liquideren om hun activiteiten te bekostigen. Als zodanig kan het HODLen van miners te maken hebben met de vrees dat de markt niet de kracht heeft om de verkopen te absorberen. In wezen wachten ze mogelijk op de markt om op kracht te komen, waardoor de koers ook stijgt, voordat ze hun winsten realiseren.

De markt zou bij de volgende zinvolle prijsstijging dan ook te maken kunnen krijgen met een abnormaal aantal miners die hun Bitcoins verkopen, wat op zijn beurt weer de koersstijging zou kunnen remmen.

Minder Bitcoins gemined

Afgezien van hamsteren, is de andere belangrijkste reden voor de afname van de outflow de vermindering van het aantal Bitcoins die gemined worden sinds de halvering, zei Ahmad.

Bron: Glassnode

Hierboven is duidelijk te zien dat het overdrachtsvolume vanuit miners daalde van 2.334 BTC naar 1.034 BTC in de negen dagen na de halvering van 11 mei.

Die scherpe daling van de winstgevendheid dwong minder inefficiënte miners hun activeiten te staken, zoals blijkt uit een daling van het zevendaagse gemiddelde van de hash snelheid. De hash snelheid daalde van 120 tera-hashes per seconde (TH/s) tot 90 TH/s in de twee weken na halvering.

Deze hash snelheid is echter sindsdien weer gestegen, waarschijnlijk door de introductie van efficiëntere miners, en stond zelfs vorige week op het punt om een nieuwe all time high te bereiken.

De verouderde miners hebben echter weer een kans op een comeback, wanneer de Bitcoin koers weer hoog genoeg staat om inefficiëntere miners in te schakelen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!