Bitcoin hash snelheid is opweg naar nieuwe ATH?

Een recente update over de hash snelheid van Bitcoin (BTC) laat zien dat de miners weer vol op aan het draaien zijn. De hash snelheid van het netwerk neemt naar verluidt aanzienlijk toe. Het is zelfs zo dat het het hoogste punt ooit aan het benaderen is.

Hash snelheid op weg naar nieuwe ATH?

Volgens de informatie op CoinMetrics ziet de hash snelheid van Bitcoin er sinds begin juni goed uit. Op 6 juni bereikte de hash snelheid 122 EH/s, wat ongeveer 11 procent lager is dan de recente ATH, die vorige maand plaatsvond.

De huidige ATH in de hash snelheid van Bitcoin werd geregistreerd op 11 mei (de dag van de halvering) en was toen precies 137.57 EH/s. Vanaf dat moment daalde de hash snelheid van Bitcoin, die op 17 mei tot 82 EH/s daalde, aldus het rapport.

De hash snelheid was op 6 juni 122 EH/s, dit is een stijging van 48% sinds het dieptepunt op 17 mei. Als we vervolgens kijken naar de hash snelheid op 7 juni, is er een gestage groei naar het hoogste punt ooit te zien. Op dat moment bereikte de hash snelheid van Bitcoin 126.52 EH / s. Dit toont aan dat miners 8% verwijderd zijn van het bereiken van de ATH.

1xbit

Blokken worden sneller geproduceerd

De ontwikkeling lijkt bullish voor Bitcoin-miners, omdat blokken sneller worden geproduceerd dan de gebruikelijke tijd, volgens een medewerker van Fidelity’s Avon Ventures, Alex Thorn. Ondertussen brengt de stijgende hash snelheid miners ook dichter bij het bereiken van een andere moeilijkheidsaanpassing. Thorn zei het volgende op Twitter:

“Blokken worden sneller geproduceerd – we zitten momenteel op gemiddeld 1 blok elke 7 minuten, in plaats van elke 10. Dit maakt de pool van openstaande transacties vrij, waardoor het doorgaans goedkoper wordt in termen van tx-kosten. Als dit de komende 9 dagen zo doorgaat, zal er een sprong in mining-moeilijkheid optreden.”

Miners stoppen met verkopen van hun Bitcoin

Eerder vandaag plaatsten wij een artikel over de bekende Belgische crypto-influencer en Bitcoin-maximalist, Tuur Demeester, waarin hij aangaf dat Bitcoin-miners klaar zijn met het verkopen van hun Bitcoin (BTC), verwijzend naar gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode.

Tuur gaf het volgende aan op Twitter:

“Gezonde Bitcoin-miners hodelen en worstelende miners hebben weinig BTC over om te verkopen. Bullish.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!