SoftBank Cryptocurrency-portemonnee

Voormalig adviseur Trump: de adoptie digitale portemonnees zal gaan exploderen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een voormalig adviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, Gary Cohn, heeft onlangs aangegeven dat de adoptie van digitale portemonnees zal gaan exploderen, dankzij de lessen die getrokken worden uit de huidige COVID-19-pandemie. Hij waarschuwde echter dat dit nog een enige tijd zal duren, maar voegt eraan toe dat crypto-fans adoptanten aan het worden zijn.

De voormalige directeur van de Amerikaanse National Economic Council is van mening dat de groei van digitale valuta misschien traag is, maar de pandemische boost kan niet worden onderschat. Cohn, die ook zitting heeft in de adviesraad van Spring Labs, zegt dat de verschuiving van fiat naar digitale valuta is versneld door het coronavirus.

De acceptatie van cryptocurrencies en digitale portemonnees, betekent snelle toegang tot hulpprogramma’s vanuit de overheid. Daarnaast biedt het transparantie op dit gebied, zonder bureaucratie. Cohn voegde eraan toe dat alle digitale betalingsbedrijven “klantengelden” combineren en vraagt ​​zich af wat er zou gebeuren als alle centrale banken digitale valuta’s zouden ontwikkelen en hun burgers digitale portemonnees zouden geven. Dit zou de grensoverschrijdende wrijving kunnen verlichten en de mensen zonder bankrekening in het systeem kunnen opnemen.

Er zijn veel voordelen van digitale portemonnees die, volgens Cohn, talrijk zijn in vergelijking met de vrees vanuit de overheid dat privacy tot darknet-deals leidt. Individuen en hulpprogramma’s zullen profiteren van een economie zonder tussenpersonen en oplichters. Transacties zijn rechtstreeks tussen portemonnees.

Zoals wij op onze website de afgelopen tijd al hebben aangegeven, zijn veel landen bezig met het ontwikkelen van een digitale valuta. Zo hebben wij het meerdere keren gehad over de testen die China aan het uitvoeren is met betrekking tot de lancering van hun eigen CBDC.

Eerder vandaag plaatsten wij ook een artikel over het feit dat Amerikaanse wetgevers er bij het ministerie van Financiën op heeft aangedrongen om blockchain technologie en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) in te zetten, met als doel om de economische effecten van het coronavirus op te vangen.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN