ABN AMRO

Amerikaanse wetgevers vragen om het gebruik van blockchain technologie

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Een groep Amerikaanse wetgevers heeft er bij het ministerie van Financiën op aangedrongen om blockchain technologie en gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) in te zetten. Het doel is om de economische effecten van het coronavirus op te vangen.

In een brief, gedateerd op 23 april, hebben 11 vertegenwoordigers, geleid door Rep. Darren Soto (D-Fla), de minister van Financiën, Steven Mnuchin, gewezen op de mogelijkheid om blockchain technologie te gebruiken om de verdeling van fondsen te versnellen. Daarnaast wezen zij op de mogelijkheid om de efficiëntie van hulpprogramma’s te vergroten in het kader van de federale CARES-wet.

De Coronavirus Aid, Relief and Economic Security Act (H.R. 748), ook wel bekend als de CARES-wet, is een wet die bedoeld is om de economische gevolgen van de coronaviruspandemie in de Verenigde Staten aan te pakken.

Soto is de covoorzitter van de Congressional Blockchain Caucus en is van mening dat blockchain en DLT de veiligste tools zijn voor het verdelen van geld en voorraden tijdens de pandemie. Dit komt doordat ze immuun zijn voor hacking en ongeoorloofde veranderingen.

In de brief stond onder andere:

“De hele wereld is jaloers op onze technologiebedrijven en zij hebben enkele van de belangrijkste innovaties van de afgelopen eeuw geproduceerd.

Eén van de belangrijkste en meest relevante zijn nieuwe mechanismen die geld kunnen verplaatsen en snel, veilig en transparant liquiditeit kunnen bieden, onder meer door te vertrouwen op blockchain en gedistribueerde grootboektechnologieën (DLT).”

Het ging verder met:

We moedigen de afdeling Treasury dus sterk aan om gebruik te maken van de innovaties in de particuliere sector, zoals blockchain en DLT, om de noodzakelijke overheidsfuncties te ondersteunen distributieprogramma’s te volgen en erop te wijzen dat het gebruik van deze technologie de uitvoering van de CARES-wet makkelijker maakt. Zulke stappen zullen ervoor zorgen dat Amerika haar technologisch voordeel behoudt en dat verlichting snel wordt geleverd aan kleine bedrijven en individuen die het het meest nodig hebben.

Volgens de wetgever is het de bedoeling om de huidige normen niet onmiddellijk te vervangen. In plaats daarvan raadt hij aan om proefprogramma’s te doen om inzichten te vergaren, voordat het voorgestelde systeem wordt uitgerold.

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN