Ethereum

Ethereum koers: wat kunnen we verwachten?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Ethereum (ETH) koers brak gisteren zijn lange termijn weerstand op $198 en steeg in een mooie beweging door naar de $227 dollar. De koers worstelde al geruime tijd onder het niveau van $198, maar we mogen nu wel echt stellen dat we zijn uitgebroken. Wetende dat de lancering van Ethereum 2.0 nabij is, kan het wel eens een mooie tijd worden voor de één na grootste cryptocurrency worden.

De meesten zullen zich afvragen: Wat gaat de Ethereum koers nu verder doen?

CryptoCoinTalk

We gingen in gesprek met Thijs S van CryptoCoinTalk om zijn visie te ontdekken op de Ethereum koers. Hij zei het volgende:

Als we op de daily van Ethereum kijken zien we eigenlijk dat we een belangrijke OB hebben gebroken (Groene blok). Deze diende voorheen als resistance en is nu support geworden. We zien een resistance level rond de $245. Die naar mijn mening zeker opgezocht kan worden. Het zou mooi zijn voor ETH om deze support te behouden en uiteindelijk de weg omhoog te vinden naar die resistance.”

Bron: Tradingview

Volgens Thijs is een entry op Ethereum interessant op de pullback naar de support zone.

Bron: Tradingview

CryptoNL

Ook spraken we op Telegram met Mr. Coingrats van CryptoNL. Zoals hij vorige week beschreef, hebben we weerstand ondervonden van het paarse blok en heeft Ethereum er 4 dagen onder gehangen, waarbij de EMA8 als support heeft gediend.

1-uur-grafiek Ethereum

Op dit moment traden we ruim boven het paarse blok en heeft ETH de rising wedge compleet genegeerd. Hier is ook goed te zien, waarom ik zelf liever zones trade dan patronen. Ik teken ze in voor eventuele confirmatie, maar een horizontale level zegt zoveel meer.

Volgens hem staan de longterm EMA’s (55, 100 & 200) ook op het punt bullish te kruisen. Zo heeft de RSI een bounce op de EMA gehad en is Ethereum als een raket het bullish gebied ingegaan. Coingrats gaf aan dat we momenteel aardig bullish zijn, maar we de MFI wel zien dalen na de rejection op de 70-lijn, dus wordt een kleine retrace niet uitgesloten.

Eerst volgende weerstand op de daily heb ik rond 237 staan en daarna rond 286. Voor support hou ik de paarse blok aan omdat die is geflipt van weerstand naar support. Maar zelfs een retrace naar de onderste trendlijn van de rising wedge zou nog in het bullish plaatje kunnen passen.”

4-uur-grafiek Ethereum

Bron: Tradingview

Op de 4h grafiek vormt nu een indecision candle. Op het moment van schrijven duurt het sluiten van deze candle nog een uur, maar als ik naar de 1h kijk dan ziet het er aardig goed uit en verwacht ik dat we vandaag het gele blok gaan opzoeken.”

Hij voegde eraan toe:

Nadat de RSI door de EMA is gegaan, is deze niet een tweede keer getest. Mocht dit gaan gebeuren, dan kunnen we de gele zone ook snel breken. Echter is het daar nog te vroeg om over te oordelen. Voorlopig kijk ik even aan wat er rond het gele blok gaat gebeuren.”

Ethereum 2.0

De meesten onder ons hebben al vernomen dat Ethereum een grote verandering aan het ondergaan is. De blockchain wordt namelijk naar de zogeheten Ethereum 2.0 blockchain gemigreerd. Ethereum 2.0 vervangt het huidige, rekenintensieve proof-of-work-consensusmechanisme door een proof-of-stake-mechanisme. Naar verluidt zal Ethereum 2.0 rond juli gelanceerd worden.

Om een validator op Ethereum 2.0 te worden, dien je minimaal 32 Ethereum in je bezit hebben. Deze ethers moet je inzetten om te ‘staken‘. Voor het staken ontvang je een vergoeding en op de site van Stakingrewards hebben we de tool ingevuld om te kijken wat voor vergoeding we maandelijks en jaarlijks kunnen ontvangen. Met de huidige Ethereum koers zitten we maandelijks bijna op $42 dollar en op jaarbasis is dit zo goed als $497 dollar.

Bron: Stakingrewards

De laatste ontwikkelingen volgen? Neem dan meteen een kijkje op de Ethereum 2.0 Beacon Chain Explorer.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN