Ethereum

CryptoNL Trading Advice: Ethereum koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Deze week analyseer ik de Ethereum (ETH) koers voor jullie. Daarbij heb ik de weekgrafiek, daggrafiek en 4H grafiek erbij gepakt om jullie een compleet beeld te geven over wat ik van de koers verwacht.

Let op! dit is geen financieel advies!

Ethereum weekgrafiek

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek zien we de Ethereum koers voor de 5e week op rij een bullish candle vormen. Op het moment van schrijven traden we boven de support zone en de EMA55. De EMA’s 8/21 staan nog bearish gekruist, maar komen naar elkaar toe (squeezen), om wellicht bullish te kruisen of om bearish te rejecten. We hebben immers een LH en LL gezet op de weekgrafiek.

Laten we eens verder in gaan zoomen om te kijken wat we daar uit op kunnen maken.

Ethereum daggrafiek

Bron: TradingView

De daggrafiek bevestigt welliswaar het bearish scenario. Rond 200 – 207 dollar ligt wat weerstand die we in het verleden ook getest hebben. Dit heeft tevens samenvloeiing met de bovenste trendlijn van de rising wedge, die dan ook zo’n beetje ten einde loopt. De EMA’s 8/21 lopen aardig mooi bullish, dus we kunnen stellen dat we short term wellicht nog een stijging van de Ethereum koers gaan zien.

De EMA’s 55, 100 en 200 staan echter in bearish volgorde, maar bewegen in zijwaartse richting. Als we kijken naar de RSI dan zien we dat deze zich in neutrale zone bevindt en boven de EMA. Deze lopen beide zijwaarts heel lichtjes omhoog.

4H grafiek

Bron: TradingView

Op de 4H grafiek is er voorzichtig een HH gezet en gelijk daar achteraan een golden pocket retrace van de laatste upwave gemeten. Alle EMA’s staan in de richting van de bulls en ook de RSI beweegt nog boven de EMA in neutraal gebied. Voor een upmove moeten we daar vanaf bouncen, maar een lichte daling zou ook best mogelijk kunnen zijn.

Conclusie

Mijn verwachting is dat de Ethereum koers short term wellicht kan gaan stijgen richting het paarse blok, met een ETH prijs van $200 – $207. Vanaf deze prijzen is de kans groot dat we een bearish rejection krijgen. De eerstvolgende support zone die we dan in de gaten houden ligt rond de $170 – $180 dollar

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Wil je meer kansen in de markt spotten neem dan eens een kijkje op MyCryptoradar de cryptoscanner voor iedere trader.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Ethereum, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN