Mike Novogratz

Cryptocurrencies volgens centrale bank niet verboden in Inda

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Reserve Bank of India (RBI) zei dat Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies niet verboden zijn in het land. Echter is het alleen niet mogelijk voor gereguleerde entiteiten om crypto-activa aan te bieden. Dit meldde The Economic Times of India.

De centrale bank zei dit in een reactie op een verzoekschrift ingediend door de Internet and Mobile Association of India (IAMAI). De IAMAI wilde namelijk dat zij een circulaire van 2018 zouden heroverwegen waarin gereguleerde entiteiten niet in cryptocurrencies mogen handelen.

In het artikel citeerde The Economic Times of India een document dat de RBI in september voorlegde aan het Hooggerechtshof van het land, waarin stond:

“Ten eerste heeft de Reserve Bank of India cryptocurrencies in het land niet verboden. De RBI heeft de door haar gereguleerde entiteiten opgedragen om geen diensten te verlenen aan de personen of entiteiten die actief zijn in cryptocurrencies of deze afwikkelen.

De RBI is in staat geweest om de door haar gereguleerde entiteiten af te schermen van betrokkenheid bij activiteiten die reputatie- en financiële risico’s met zich meebrengen. Dit samen met andere juridische en operationele risico’s, aldus de beëdigde verklaring.”

De risico’s die de centrale bank benadrukte waren onder meer terrorismefinanciering en het witwassen van geld via cryptocurrencies.

“Alle mogelijke wegen die anonieme grensoverschrijdende overdracht van fondsen mogelijk maken, moeten snel en strikt worden aangepakt. Het is een erkend feit dat cryptocurrencies zijn gebruikt om illegale en illegale goederen te kopen, variërend van wapens en munitie tot drugs, ‘zei de RBI in haar verklaring, in antwoord op de bezwaren van IAMAI.

Heb je nog geen account bij Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN