Ethereum kan een 100% stijging gaan zien

Volgens een recente analyse van de ETH / BTC-grafiek, kan de Ethereum koers binnenkort een stijging van meer dan 100% tegemoet zien. Dit volgens een artikel dat vandaag op NewsBTC verscheen.

Ethereum kan met 100% gaan stijgen

Volgens de handelaar, bekend als CryptoWolf op Twitter, is de grafiek van ETH / BTC bezig met een opwaartse uitbraak in de komende maanden, waarbij de aandacht wordt gevestigd op twee belangrijke technische factoren:

  1. Een kolossale vallende wig die al meer dan een jaar bestaat.
  2. En een 15-maand-lange bullish divergentie tussen de prijsactie en de Moving Average Convergence Divergence (MACD).

Dit wijst er, volgens hem, op dat tegen het einde van 2021 de Ethereum koers met meer dan 100% zou kunnen gaan stijgen, ten opzichte van de Bitcoin koers.

Fundamentele trend van blockchain

Altcoins zoals Ethereum zijn in de afgelopen 20 maanden grotendeels achtergebleven ten opzichte van Bitcoin (BTC). Bitcoin wist zijn dominantie in 2019 te versterken en volgens een eerder geplaatst artikel gaf Tone Vays aan dat Bitcoin zijn dominantie over de cryptocurrency-markt volgend jaar nog meer zal gaan uitbreiden. Dit wil echter niet zeggen dat het het einde is voor altcoins, zoals Ethereum.

Natuurlijk kunnen er technische factoren zijn waardoor de Ethereum koers kan gaan dalen, echter negeren vele de fundamentele trend van de blockchain, die in het afgelopen jaar alleen maar meer adoptie zag.

Ethereum adoptie

Fidelity Digital Assets gaf onlangs aan dat het intenties heeft om ondersteuning voor Ethereum in 2020 te lanceren. Als Fidelity zijn beloftes waarmaakt, hebben institutionele handelaren over de hele wereld mogelijk binnenkort toegang tot de bewaring en handel in Ethereum. Dit kan mogelijk een boost zijn voor de cryptocurrency en kan grotere institutionele investeringen aantrekken.

Daarnaast komt Ethereum met veel ontwikkelingen/verbeteringen die vanaf 2020 geïmplementeerd gaan worden, om uiteindelijk naar Ethereum 2.0 toe te werken en om de schaalbaarheidsproblemen op te lossen.

Brave browser

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!