Ethereum 2.0

Ethereum 2.0: De toekomst van digitale finance?

Binance Research heeft het nieuwe Proof-of-Stake consensusmechanisme van Ethereum 2.0 grondig onderzocht, in de aanloop naar de grote overstap van Ethereum die volgend jaar zal plaatsvinden. Staking zal een grote verschuiving in het cryptocurrency-ecosysteem inluiden, en de op één na grootste cryptocurrency ter wereld zal het voortouw nemen.

PoW vs PoS

Milieuproblemen met betrekking tot overmatig stroomverbruik kunnen uiteindelijk de ondergang zijn van het Proof-of-Work (PoW) systeem. Hoewel effectief, is het extreem inefficiënt en veeleisend voor zowel fysieke hardware als energievoorziening.

PoS biedt een mechanisme om blockchain-activiteiten te ondersteunen via een incentiveproces, dat gelijkwaardig is aan blockbeloningen. Ethereum is niet de enige blockchain die overschakelt naar PoS, maar het is verreweg de grootste en zal hierdoor waarschijnlijk een grote impact hebben.

Volgens het monetaire beleid van Ethereum zal het uitgiftetarief aanzienlijk worden verlaagd wanneer PoS wordt geïmplementeerd in ETH 2.0. Daarnaast zal het emissieniveau naar verwachting afvlakken, zodra Serenity volledig is gelanceerd op mainnet.

Veel op het spel

Er staat echter veel op het spel voor Ethereum, omdat de economie van het netwerk perfect in balans moet zijn. Als de incentive om te staken te laag is, krijgt het netwerk niet het minimum aantal validators dat nodig is om de blockchain en shards actief te houden. Omgekeerd, als de stimulans te hoog is, betaalt het netwerk te veel voor beveiliging en is het nadelig voor de algehele economie.

De kosten om een ​​validator op het Ethereum-netwerk te worden, bedragen 32 ETH, wat momenteel net onder de $6.000 is. Er zijn momenteel ongeveer 109.000 wallets klaar om ingezet te worden.

Validators of stakers kunnen ook beloningen verdienen met de transactiekosten die mensen betalen om het netwerk te gebruiken. Volgens Ethereum 2.0 Economics zal het netwerk ongeveer 600 ETH per dag uitbetalen en dit wordt waarschijnlijk groter naarmate shards worden toegevoegd en de doorvoer toeneemt.

Wil je validator worden? Hou hier dan rekening mee!

Er zijn een aantal overwegingen die je in gedachte moet houden, voordat je besluit om validator te worden.

  1. Er is computer hardware nodig om validatorclients en beacon nodes te draaien.
  2. De ingezette Ethereum moet worden vergrendeld.
  3. De vertraging, voordat de ingezette ETH kan worden vrijgegeven, wordt geschat op ongeveer 18 uur (afhankelijk van de netwerkbelasting).
  4. Er zijn ook beveiligingsrisico’s bij het uitvoeren van client-side software, dus daar moeten maatregelen voor worden genomen.

De toekomst van Ethereum

Er zijn andere manieren om rendement te genereren uit het Ethereum-netwerk en DeFi wordt steeds populairder. Gedecentraliseerde financiële applicaties, zoals Maker, Compound en Dharma, bieden platforms om ETH te vergrendelen of uit te lenen, in ruil voor een beloning, die (met behulp van smart contracts) zullen worden uitbetaald. Volgens Defipulse.com is er momenteel $615 miljoen vergrendeld, in de gedecentraliseerde finance markt, op basis van Ethereum, waarbij Maker goed is voor meer dan de helft.

De toekomst van Ethereum zal gebaseerd zijn op de financiële markt en, gezien zijn sterke positie in het crypto-ecosysteem, is het onwaarschijnlijk dat het deze positie zal verliezen. Gezien het huidige klimaat van bankdebatten en het falende financiële beleid, zou ervoor kunnen zorgen dat beleggen in Ethereum de beste investering tot nu zou kunnen zijn (geen financieel advies).

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN