Bakkt gaat op 23 september live

Het langverwachte platform voor Bitcoin-futures, Bakkt, heeft eindelijk een goedkeuring gekregen van de Amerikaanse CFTC en gaat op 23 september live. Dit volgens een blogpost die op vrijdag 16 augustus geplaatst werd.

In september 2018 kondigde Bakkt al aan dat zij fysiek afgewikkelde Bitcoin-futures zouden gaan lanceren en nu bijna een jaar later wordt deze belofte eindelijk nagekomen.

Vorig jaar zei Bakkt nog het volgende:

“Onze eerste contracten zullen fysieke Bitcoin-futures-contracten v.s. fiat-valuta’s, inclusief USD, GBP en EUR, zijn. Als u bijvoorbeeld een USD / BTC-futures-contract koopt, resulteert dit in de levering van één Bitcoin in het account van de klant.”

Vechten voor goedkeuring

Het voldoen aan de eisen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is echter bijzonder uitdagend gebleken. Dit zorgde er voor dat de lancering veel vertraging opgelopen heeft. Het bedrijf begon vervolgens pas op 22 juli van dit jaar met het testen van het platform.

Volgens de aankondiging heeft Bakkt een tal van evenementen georganiseerd in New York en Chicago om een goedkeuring veilig te stellen. Ze zijn ook gaan zitten met toezichthouders van de CFTC en de Securities and Exchange Commission (SEC), om dit uiteindelijk te realiseren.

Bakkt zal samenwerken met Intercontinental Exchange Futures U.S. en Intercontinental Exchange Clear U.S. om de futurescontracten aan te bieden.

Groeiende markt

Institutionele- en bewaar diensten zijn een groeiende markt in crypto. Dit blijkt ook uit de aankondiging van Coinbase die wij gisteren op onze website plaatsten, waarbij het bedrijf de overname van Xapo aankondigde. Na de aankondiging zei Brian Armstrong, CEO van Coinbase, het volgende:

“Of grote ondernemingen crypto gaan accepteren was misschien 12 maanden geleden nog een open vraag. Ik denk dat we nu het antwoord weten. Vandaag de dag komt er $200-400 miljoen per week binnen aan nieuwe investeringen in crypto van institutionele klanten.“

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!