Coinbase CEO: instituties investeren $200 – 400 miljoen per week in crypto

De acceptatie van Bitcoin (BTC) door instituties is het afgelopen jaar een feit geworden volgens de CEO van Coinbase. Dit volgens een artikel dat op vrijdag 16 augustus op Cointelegraph verscheen.

Brian Armstrong schreef op 16 augustus op Twitter dat 2019 het jaar zou zijn waarin alles duidelijk zou worden. Hij schreef:

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1162185049699057664

“Of grote ondernemingen crypto gaan accepteren was misschien 12 maanden geleden nog een open vraag. Ik denk dat we nu het antwoord weten. Vandaag de dag komt er $200-400 miljoen per week binnen aan nieuwe investeringen in crypto van institutionele klanten.“

Armstrong tweette dit bericht enkele uren nadat Coinbase de overname van Xapo heeft aangekondigd. Xapo is een gratis Bitcoin-portemonnee en opslagplatform. Het werd gecreëerd in 2013 door Wenses Casares en Federico Murrone.

Deze overname brengt Coinbase bovenaan de lijst van institutionele managers voor cryptocurrency. De exchange heeft nu meer dan $7 miljard aan activa in beheer.

Ondanks het feit dat de bull-run van Bitcoin in de afgelopen weken van 2019 stagneert blijft Armstrong optimistisch. Er komen namelijk steeds meer institutionele beleggingsproducten op de markt, zoals de Bitcoin Futures van Bakkt en van exchanges zoals Binance.

Wil je traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum, maar heb je nog geen account op Coinbase? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Coinbase

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!