Circle introduceert de door euro ondersteunde EURC op Base

Stablecoin-uitgever Circle heeft op 9 juli aangekondigd dat hun euro-ondersteunde stablecoin, EURC, nu beschikbaar is op het Base-netwerk. Dit voegt Base toe aan de lijst van netwerken waar EURC in native vorm kan worden uitgegeven en verhandeld.

Voorheen was EURC alleen beschikbaar op Avalanche (AVAX), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en Stellar (XLM). Met de toevoeging van Base is EURC voor het eerst beschikbaar op een Ethereum layer-2 netwerk. Eerder konden layer-2 netwerken alleen een afgeleide vorm van EURC gebruiken, die was gebaseerd op versies van andere netwerken.

Circle verklaarde in de aankondiging dat deze nieuwe versie van EURC e-commerce toepassingen wereldwijd eenvoudiger zal maken. De Base-versies van EURC en de door Amerikaanse dollars gedekte USDC zijn “de eerste stablecoins op Base van een wereldwijde uitgever die voldoen aan de nieuwe Markets in Crypto Assets (MiCA) regelgeving,” aldus de aankondiging.

Eerder had crypto-exchange Bitstamp aangekondigd dat ze EURC’s concurrent, Tether Euro (EURT), zouden schrappen omdat deze niet voldeed aan het Markets in Crypto-Assets (MiCA) kader. Deze aankondiging kan goed nieuws zijn voor Base-gebruikers die euro’s willen omwisselen voor dollars of andersom. Een studie uit 2023 concludeerde dat forex-transacties op een blockchain de kosten met tot wel 80% kunnen verlagen.

Base-gebruikers moeten mogelijk nog even wachten voordat ze EURC kunnen verhandelen op hun favoriete gedecentraliseerde beurzen, omdat sommige beurzen de nieuwe munt nog niet hebben vermeld. Een zoekopdracht naar “EURC” op de Base-versies van Aerodrome, Uniswap en BaseSwap leverde op het moment van publicatie geen resultaten op.

PancakeSwap biedt wel de mogelijkheid om de token te verhandelen via de “import”-functie, maar waarschuwt gebruikers hierbij nadrukkelijk. Het correcte token-adres voor EURC op Base mainnet is volgens de aankondiging 0x60a3e35cc302bfa44cb288bc5a4f316fdb1adb42.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!