Duitse overheid verplaatst 400 BTC naar Kraken en Coinbase

De Duitse regering heeft bijna 400 Bitcoins (BTC), ter waarde van ongeveer $25 miljoen, overgemaakt naar twee verschillende crypto-exchanges, Kraken en Coinbase. Dit gebeurde kort nadat ze eerder bijna 1.700 Bitcoins naar drie verschillende exchanges hadden verplaatst. Deze aanzienlijke Bitcoin-transacties door een overheidsinstantie hebben veel belangstelling en speculatie gewekt in de crypto-wereld, aangezien de activiteit van grote Bitcoin-investeerders recentelijk sterk is toegenomen, wat lijkt op een strijd tussen optimistische en pessimistische beleggers.

Volgens blockchain-monitoringdienst Arkham heeft de Duitse overheid de 400 BTC-transactie verdeeld over Coinbase en Kraken, met 200 BTC naar elke exchange om 15:38 UTC+8. Deze transactie had een totale waarde van $24,34 miljoen. Deze stap volgt op een grotere transactie van vorige week, waarbij 1.700 Bitcoins ter waarde van $110 miljoen werden verdeeld over Kraken, Coinbase en Bitstamp.

Uit recente gegevens blijkt dat de Bitcoin-bezittingen van Duitsland aanzienlijk in waarde zijn gestegen en nu $2,82 miljard waard zijn, inclusief $1,1 miljard aan ongerealiseerde winst. Deze verkoop door de Duitse overheid, samen met grote uitstroom uit spot Bitcoin ETF’s en andere marktfactoren, draagt mogelijk bij aan de huidige verkoopdruk die de Bitcoin-prijs onder de $60.000 heeft gebracht.

De prijs van Bitcoin is recentelijk met 1,07% gedaald naar $60.728,75. De token schommelde tussen $61.581,70 en $60.301,83 in de afgelopen 24 uur. Deze daling valt samen met een uitstroom van $174,5 miljoen uit Bitcoin ETF’s op 24 juni, volgens gegevens van Farside. De marktdominantie van Bitcoin daalde met 0,68% naar 53,44%, met een totale marktkapitalisatie die daalde naar $1,21 biljoen.

Terwijl de Duitse overheid haar Bitcoin-bezittingen verkoopt, kopen andere grote investeerders bij prijsdalingen. Op 20 juni kondigde Michael Saylor’s MicroStrategy aan dat het nog eens 11.931 Bitcoin had gekocht met de opbrengst van $800 miljoen aan converteerbare obligaties. Dit verschil in aanpak benadrukt de uiteenlopende strategieën en niveaus van vertrouwen onder verschillende soorten investeerders in de crypto-markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!