MicroStrategy verhoogd investering in BTC van $500 naar $700

MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, heeft vandaag opnieuw de aandacht van marktdeelnemers getrokken met zijn laatste aankondiging. Een dag na de aankondiging van een aanbieding van $500 miljoen aan converteerbare senior notes, heeft het bedrijf het aanbiedingsbedrag verhoogd naar $700 miljoen, zo bleek uit een recente aankondiging. Opvallend is dat deze stap MicroStrategy’s voortdurende toewijding signaleert om zijn Bitcoin-bezit uit te breiden en algemene bedrijfsdoelen na te streven.

De laatste aankondiging van MicroStrategy onthulde een verhoging van de initiële aanbieding van $500 miljoen aan converteerbare senior notes naar $700 miljoen. De notes zullen in 2032 vervallen en bieden een rente van 2,25%, die halfjaarlijks wordt betaald vanaf 15 december 2024. Opmerkelijk is dat de aanbieding gepland staat om op 17 juni 2024 te sluiten, onder voorbehoud van gebruikelijke voorwaarden.

Volgens MicroStrategy zullen de notes echter privé worden verkocht aan institutionele kopers in overeenstemming met Regel 144A onder de Securities Act van 1933. Naast de vergrote aanbieding heeft MicroStrategy, onder leiding van Michael Saylor, de initiële kopers de optie gegeven om binnen 13 dagen na uitgifte tot $100 miljoen extra aan notes te kopen.

Ondertussen zullen deze ongedekte senior verplichtingen kunnen worden omgezet in contanten, klasse A gewone aandelen van MicroStrategy, of een combinatie van beide, naar keuze van het bedrijf. Het is vermeldenswaard dat het conversietarief begint bij 0,4894 aandelen per $1.000 aan notes, wat neerkomt op een initiële conversieprijs van ongeveer $2.043,32 per aandeel.

Deze prijs vertegenwoordigt een premie van 35% ten opzichte van de volume-gewogen gemiddelde prijs van $1.513,46 op 13 juni 2024. Echter, aanpassingen van het conversietarief kunnen plaatsvinden op basis van bepaalde gebeurtenissen.

Ondertussen heeft Michael Saylor’s MicroStrategy herhaald dat de opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om meer Bitcoin te kopen. Opmerkelijk is dat zowel Michael Saylor als MicroStrategy sinds 2020 actieve supporters van Bitcoin zijn. Nu heeft het bedrijf gezegd dat de opbrengsten zullen worden gebruikt om meer Bitcoin aan zijn portfolio toe te voegen, evenals voor andere bedrijfsdoeleinden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!