USDT en XRP zijn populairder dan Bitcoin in Latijns-Amerika

Meer dan 40% van alle crypto-transacties in Latijns-Amerika is in Tether (USDT), wat wijst op een afnemende interesse in Bitcoin, die zelfs achter XRP staat als het gaat om de belangrijkste handelsparen in de regio.

Voorkeur voor stablecoins

Stablecoins zijn populairder in Latijns-Amerika (LATAM) dan Bitcoin, aangezien stablecoin-naar-fiat-handelsparen meer dan 60% van het handelsvolume van de top 10 in de regio uitmaken, volgens gegevens verzameld door Kaiko, een blockchain-analysebedrijf.

De gegevens onthullen dat USDT, uitgegeven door Tether, aanzienlijk populairder is dan Bitcoin onder Latijns-Amerikaanse handelaren en goed is voor meer dan 40% van alle transacties. Kaiko merkt op dat deze groeiende dominantie van stablecoins lokale centrale banken ertoe heeft aangezet om “steeds meer” het uitgeven van centrale bank digitale valuta’s (CBDC’s) te overwegen, hoewel het “onzeker blijft of ze effectief kunnen concurreren.”

XRP ook populairder

In een verrassende ontwikkeling loopt Bitcoin in LATAM zelfs achter op XRP, een token ontwikkeld door Ripple. Gegevens geven aan dat het XRP/MXN-handelspaar het BTC/BRL-paar met minstens een miljard dollar in omzet heeft overtroffen. Kaiko merkt echter op dat de populariteit van XRP in de regio voornamelijk te danken is aan de samenwerking met de Bitso crypto-exchange.

Ondanks deze verschuivingen blijft Binance de markt domineren in termen van omzet, vooral in stablecoin-handel, volgens Kaiko. Het bedrijf benadrukte ook de snelle groei van de Braziliaanse cryptomarkt, met maandelijkse BRL-handelsvolumes die gemiddeld $1,3 miljard bedragen, tegenover $0,7 miljard in 2023. Kaiko zegt echter dat de dominantie van Binance in de regio lijkt af te nemen, aangezien de handelsvolumes op Mercado Bitcoin, de grootste crypto-exchange van Brazilië, in 2024 meer dan verdubbeld zijn, gedreven door activiteit in zowel Bitcoin als altcoins.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!