Peter Brandt voorspelt bloedbad door cryptocurrency-staking

Een veel gevolgde ervaren cryptocurrency-handelaar/-analist heeft een ernstige straf voorspeld door Amerikaanse toezichthouders, waaronder de Securities and Exchange Commission (SEC), op cryptocurrency-staking.

De ervaren handelaar en bekende analist Peter Brandt heeft een ernstige aanval voorspeld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), het Office of the Comptroller of the Currency (OCC) en de Amerikaanse Treasury op cryptocurrency-staking.

Op het socialemediaplatform X uitte Brandt donderdag zijn zorgen over de mogelijke regelgevende acties die crypto staking zouden kunnen beïnvloeden. Hij waarschuwde dat deze acties de eerdere pogingen van de SEC om XRP en ETH als effecten te classificeren, zouden kunnen overtreffen, en schreef:

“Als de cryptogemeenschap al boos is over de SEC-behandeling van XRP, ETH en anderen als effecten, voorspelling: Wacht tot de OCC, SEC en Treasury een volledige aanval uitvoeren op staking. Het gaat een bloedbad worden.”

Veteraan handelaar Peter Brandt waarschuwt voor een grootschalige aanval van de SEC op crypto staking — ‘Het wordt een bloedbad’

Brandt legde uit waarom bankregulatoren crypto staking zouden kunnen richten. “Cryptos worden beschouwd als een valuta,” stelde hij, opmerkend: “Staking is het lenen van een valuta om rente te verdienen. Dus, staking is een vorm van bankieren.”

De OCC, een onafhankelijk bureau binnen het Amerikaanse Ministerie van Financiën, is verantwoordelijk voor het charteren, reguleren en toezicht houden op alle nationale banken en federale spaarverenigingen, evenals de federale filialen en agentschappen van buitenlandse banken. De ervaren handelaar voegde toe in een vervolgpost:

“Ik denk dat de hele meme- en staking-industrie te maken krijgt met een groot bloedbad.”

“Wie wil zijn munten lenen aan een staking operatie alleen om het onder aanval te zien komen? Ik niet. Ik denk dat ETH & SOL zeer vatbaar zijn voor een uitdaging als staking wordt aangevallen door overheden,” waarschuwde hij.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!