Ripple ’s juridische strijd: Nieuwe ontwikkelingen en mogelijke schikking

Ripple heeft een nieuwe ontwikkeling meegemaakt in de voortdurende juridische strijd met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Rechter Analisa Torres heeft het gezamenlijke verzoek om vertrouwelijke documenten die door beide partijen zijn ingediend te verzegelen, goedgekeurd. Deze goedkeuring vond plaats op 20 maart 2024.

De nadruk ligt op de schikkingsbenaderingen in de zaak

De rechtbankbeslissing bevat informatie over voorgestelde schikkingsbenaderingen, die de financiële overzichten van Ripple en specifieke details na de rechtszaak van de SEC tegen XRP-verkopen in december 2020 kunnen omvatten. Zowel Ripple als de SEC hebben het gedeeltelijk verzegelen van deze documenten verdedigd om gevoelige financiële informatie te beschermen.

Rechter Torres’ beslissing staat een herziene planning en redactieproces toe voor de schikkingsbriefing. Dit zal de openbaarmaking van de kernargumenten van beide partijen aan het publiek mogelijk maken, met uitzondering van commercieel gevoelige details.

Bovendien is er een beslissing genomen die een onderhandelingsperiode noodzakelijk maakt om specifieke inhoud te bepalen die moet worden geredigeerd uit openbare bestanden tussen Ripple, de SEC en mogelijk betrokken derde partijen.

Nieuwe deadlines en mogelijke schikking

Het herziene schema stelt nieuwe deadlines vast voor het indienen van samenvattingen en reacties. De SEC zal haar openingsamenvatting presenteren op 22 maart, gevolgd door een onderhandelingsperiode over redacties. Naar verwachting zal de SEC geredigeerde versies van de samenvattingen op 26 maart aan het publiek vrijgeven, en Ripple op 22 april.

De deadline voor reactiesamenvattingen en verzoeken tot verzegeling van informatie is vastgesteld op 20 mei. Deze verlengde tijdsperiode maakt een grondige beoordeling van schikkingsargumenten mogelijk en biedt de mogelijkheid om het geschil op te lossen. Juridische experts anticiperen dat een schikkingsovereenkomst tussen Ripple en de SEC kan worden bereikt voordat de zaak voor de rechter komt.

Impact op XRP prijs en tijdlijn

De rechtszaak heeft de XRP-prijs aanzienlijk beïnvloed, met recent nieuws dat resulteerde in een stijging van 4.43% binnen de afgelopen 24 uur, waarbij de huidige handelswaarde op $0.62 ligt. Ondanks deze stijging blijven de langetermijngevolgen onzeker, vooral gezien de toenemende focus van de SEC op XRP-verkopen, wat een cruciale rol speelt in de uitkomst voor Ripple en mogelijke boetes.

De eerdere uitspraak van rechter Torres in juli 2023, waarin werd geoordeeld dat XRP niet als een effect onder Amerikaanse wetten wordt beschouwd, werd gezien als een positieve ontwikkeling voor Ripple. Echter, de definitieve uitkomst van de zaak kan nog steeds de prijs van XRP beïnvloeden, afhankelijk van de beslissing. Met de definitieve uitspraak van de rechter pas verwacht in 2025, kan dit betekenen dat XRP mogelijk minder effectief blijft in een op handen zijnde bullmarkt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!