Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Genesis koopt 32.041 Bitcoins voor schuldaflossing crediteuren

Genesis Global Capital verklaarde een winstgevende verkoop van zijn aandelen in Grayscale Bitcoin Trust (GBTC). Het failliete cryptocurrency leenbedrijf zette het geld om om 32.041 Bitcoins (BTC) te kopen. Deze geste is bedoeld om de klanten en schuldeisers van het bedrijf te compenseren. Het liquidatieproces omvatte ongeveer 36 miljoen GBTC-aandelen. Het juridische team van Genesis bevestigde de voltooiing van dit proces in een recente rechtbankaangifte.

De faillissementsrechtbank van New York had Genesis al toestemming gegeven om zijn Grayscale-aandelen te verkopen, die bijna 36 miljoen in GBTC en andere belangen in Grayscale Ethereum trusts omvatten. Bij aanvraag waardeerden de advocaten van het landgoed de eigendom in Grayscale-aandelen op ongeveer $1,6 miljard. De Bitcoin die door deze verkoop is gekocht, is nog bijna $2,2 miljard waard tegen de huidige marktprijs.

Genesis regelt SEC-geschil met $21 miljoen betaling

Bitcoin Genesis heeft zijn eerste plan vrijgegeven voor de grote stapel die het vasthoudt. Het belangrijkste do is om de tokens toe te wijzen aan zijn schuldeisers van Gemini Earn. Dit terugbetalingsplan is het resultaat van de schikking van $21 miljoen van Genesis met de SEC, waarin Genesis werd beschuldigd van het aanbieden en verkopen van niet-geregistreerde effecten via het Gemini Earn-programma. Schikking is een proces van het aanpakken van de regelgevende problemen van het bedrijf en het verkrijgen van de terugbetaling van de schuldeiser.

Het geld dat verkregen is uit de verkoop van GBTC-aandelen is een indicatie van Genesis’s toewijding aan het nakomen van zijn financiële verplichtingen. De huidige waarde van de gekochte Bitcoin toont de capaciteit voor schuldeiserherstel. Deze poging is een van Genesis’s benaderingen om zich een weg te banen door de faillissementsprocedures van het bedrijf en om te voldoen aan verplichtingen aan zijn klanten.

DCG zoekt afwijzing van rechtszaak New York AG

Vorige maand probeerde Digital Currency Group (DCG) een rechtszaak aangespannen door de procureur-generaal van New York Letitia James te laten verwerpen. In de rechtszaak wordt DCG en zijn CEO, Barry Silbert, beschuldigd van beleggersfraude en wanbeheer. Deze beschuldigingen betreffen de acties van Genesis en de link met het Gemini crypto-uitwisselingsbedrijf. De juridische strijd onderstreept het voortdurende onderzoek van de digitale activasfeer en de behoefte aan heldere regelgeving.

De motie van DCG aan het Hooggerechtshof van New York is ontworpen om de beschuldigingen van fraude te weerleggen. De rechtszaak, ingediend in oktober, beschuldigt DGC en Silbert van het veroorzaken van meer dan $1 miljard aan beleggersverliezen. Het grootste deel van deze verliezen is gerelateerd aan het Gemini Earn-programma, dat in 2022 stopte, samen met de algemene daling van de cryptomarkt. De juridische uitdaging door DCG maakt deel uit van de bredere discussie over de regulering van digitale activa en marktstabiliteit.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!