Genesis gaat akkoord met schikking van $21 miljoen met de SEC

Genesis Global Capital zal een boete van $21 miljoen betalen en een permanent verbod ingaan om de beschuldigingen van de SEC op te lossen. Genesis zal een verbod aanvragen waarin wordt beweerd dat het effecten heeft aangeboden en verkocht zonder de juiste registratie, volgens een SEC-indiening van 19 maart. De vandaag aangekondigde schikking heeft betrekking op de deelname van het bedrijf aan het Gemini Earn-programma, een crypto-activa-uitleeninitiatief.

“Deze schikking bouwt voort op eerdere acties om duidelijk te maken aan de markt en het beleggende publiek dat crypto-uitleenplatforms en andere tussenpersonen moeten voldoen aan onze beproefde effectenwetten.”

Gary Gensler, voorzitter van de SEC Gensler merkte op dat de ineenstorting van het Gemini Earn-programma de onbekende risico’s benadrukt waarmee investeerders worden geconfronteerd wanneer marktdeelnemers zich niet houden aan federale effectenwetten. Zo kan volgens hem geen hype en reclame de beschermende openbaarmakingen vervangen die vereist zijn door federale effectenwetten.

In maart wees de Amerikaanse federale rechter Edgardo Ramos een verzoek tot afwijzing van de rechtszaak van de SEC tegen het Gemini Earn-programma af. Hij beweert dat Gemini en Genesis ongeregistreerde effecten hebben aangeboden en verkocht. Bovendien verklaarde de rechter dat op het moment dat de opname van fondsen uit Gemini Earn werd gestopt, 340.000 gebruikers deelnamen aan het programma. Op dat moment hield Genesis $900 miljoen aan klantenfondsen op het platform.

Dit komt kort nadat Gemini op 28 februari een principeovereenkomst heeft bereikt met Genesis. Als de faillissementsrechtbank deze regeling goedkeurt, kunnen Earn-gebruikers hun geld volledig ontvangen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!