Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Gemini aangeklaagd vanwege zijn Earn-programma

De Amerikaanse cryptocurrency-beurs Gemini is naar verluidt – samen met zijn oprichters, de Winklevoss-tweeling – getroffen door een groepsvordering vanwege de vermeende verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Volgens een nieuw rapport van Bloomberg zijn de beurs en zijn oprichters het doelwit van een rechtszaak waarin wordt beweerd dat ze rentedragende rekeningen via het Earn-programma van het bedrijf hebben verkocht als niet-geregistreerde effecten.

Voor zijn Earn-programma werkte Gemini samen met cryptogeldschieter Genesis om handelaren tot 8% rendement op hun bezit te bieden. Eerder deze maand kondigde Genesis echter aan dat de ineenstorting van FTX grote gevolgen had voor de financiën en dat het investeerders van het Earn-programma van Gemini niet langer zou kunnen uitbetalen.

Als gevolg hiervan is Genesis Gemini ongeveer $900.000.000 verschuldigd. De eerstgenoemde heeft echter aangegeven dat het dit geld niet kan betalen, waardoor deze schuld bij Gemini komt te liggen, althans dat vinden investeerders.

Gemini “weigerde verdere aflossingen van investeerders te honoreren, waardoor alle investeerders die nog steeds aandelen in het programma hadden, effectief werden weggevaagd”, aldus het rapport.

De eisers zeggen dat als de Earn-producten correct waren geregistreerd, zij informatie zouden hebben gekregen waarmee ze de risico’s die eraan verbonden waren nauwkeurig zouden kunnen evalueren.

De klanten voeren aan dat ze zijn misleid door te geloven dat de Earn-producten veilig waren en dat hoewel in de overeenkomsten van Gemini staat dat Earn-producten onverzekerd en riskant zijn, deze voorwaarden tijdens de marketingcampagne van het bedrijf tot een minimum werden beperkt.

In een verklaring aan Forbes zei Gemini dat het “toegewijd is om onze klanten een veilig en conform platform te bieden” en “zich krachtig zal verdedigen tegen deze ongegronde beschuldigingen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!