SEC stelt beslissing Ethereum ETF’s Grayscale en BlackRock uit

Toezichthouders op federale effecten in de Verenigde Staten zeggen dat ze meer tijd nodig hebben om de aanvragen voor een Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) van vermogensbeheerders Grayscale Investments en BlackRock te overwegen.

In een bevel gedateerd op 24 januari, zegt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) dat het de periode verlengt om te beslissen over een voorgestelde regelwijziging om het Grayscale Ethereum Trust (ETHE) product om te zetten in een ETF:

“Op 5 december 2023 heeft de Commissie, overeenkomstig Sectie 19(b)(2) van de Wet, een langere periode aangewezen waarbinnen de voorgestelde regelwijziging goedgekeurd, afgekeurd, of onderzocht kan worden om te bepalen of deze afgewezen moet worden. Dit bevel initieert procedures onder Sectie 19(b)(2)(B) van de Wet om te bepalen of de voorgestelde regelwijziging goedgekeurd of afgewezen moet worden.”

De SEC stelt ook de uitgifte van haar beslissing uit over een aanvraag ingediend door de Nasdaq Stock Market in november om het iShares Ethereum Trust van BlackRock te noteren en te verhandelen. De effectenwaakhond zegt dat het zal beslissen over het voorstel op 10 maart in plaats van 25 januari:

“De Commissie vindt het passend om een langere periode aan te wijzen waarbinnen actie ondernomen kan worden op de voorgestelde regelwijziging, zodat er voldoende tijd is om de voorgestelde regelwijziging en de daarin opgeworpen kwesties te overwegen.”

Vorige week heeft de SEC ook een mededeling uitgegeven waarin staat dat ze meer tijd nodig heeft om de goedkeuring van de spotmarkt Ethereum ETF van de bankgigant Fidelity te overwegen. De instantie zegt dat het haar beslissing uitstelt tot 5 maart.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!