BlackRock klanten tonen weinig interesse in Ethereum

Klanten van het $10 biljoen vermogensbeheerbedrijf BlackRock tonen volgens berichten niet veel vraag naar het leidende smart contract platform Ethereum (ETH).

Robert Mitchnick, hoofd digitale activa bij BlackRock, zegt dat de klanten van het bedrijf vooral geïnteresseerd zijn in Bitcoin (BTC), de top crypto-activum qua marktkapitalisatie, waardoor er slechts een “beetje” vraag is naar de top altcoin, meldt Fox Business journalist Eleanor Terrett:

“Voor onze klanten is Bitcoin overweldigend de nummer één prioriteit. En dan een beetje Ethereum, en heel weinig al het andere.”

Mitchnick zegt ook dat hij erkent dat de digitale activa gemeenschap wil dat BlackRock een lange reeks van op crypto gerichte producten creëert. Echter, hij zegt “dat is gewoon niet waar we op gefocust zijn.”

In januari stelde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar beslissing uit over of Ethereum-gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) van BlackRock en crypto-activa beheerder Grayscale al dan niet goed te keuren. Destijds zei het regelgevende agentschap dat het meer tijd nodig had om de voorgestelde regelwijziging te overwegen.

Eerder deze maand weigerde SEC-voorzitter Gary Gensler commentaar te geven op of Ethereum al dan niet als een effect wordt beschouwd, vanwege het feit dat het regelgevende orgaan midden in het besluitvormingsproces zit over de toekomst van ETH ETF-aanvragen.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $3.332, een fractionele afname tijdens de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!