Stader Ethereum voegt Chainlink CCIP toe voor cross-chain transfers

Stader Ethereum heeft onlangs de integratie van Chainlink (LINK) CCIP aangekondigd als zijn officiële cross-chain oplossing. De bekendmaking werd gedaan via het X-account van Stader Ethereum. De tweet vermeldde dat de integratie Stader Ethereum in staat zal stellen om veilige en naadloze cross-chain ETHx-overdrachten te genieten over Optimism, Ethereum en Arbitrum. De samenwerking heeft ook de marktstatus van ETHx versterkt.

Stader pronkt met 400 miljoen dollar aan TVL op Ethereum. Hoewel Ethereum de basis is voor ETHx, winnen L2-oplossingen zoals Optimism en Arbitrum aan prevalentie met hun snelle transacties en kosteneffectieve mechanismen.

Met de cross-chain faciliteit zal ETHx een nieuw scala aan mogelijkheden ontsluiten. Het actief en de beloningen zullen beschikbaar zijn voor gebruikers op de genoemde blockchains. Echter, dit kan alleen worden ontgrendeld met behulp van een betrouwbare en veilige cross-chain oplossing.

Stader overwoog verschillende opties, en Chainlink CCIP kwam naar voren als de ideale keuze voor het platform. De beveiligingsfuncties en diepgaande verdediging van CCIP bieden voordelen zoals tarieflimieten en eersteklas beheer.

Bovendien biedt de node-operatorset die Chainlink Price Feeds ondersteunt ook kracht aan CCIP. Aangezien Chainlink Price Feeds het favoriete instrument is voor DeFi-ondernemingen, wint CCIP ook aan populariteit als platformoptie.

Bovenal begrijpt Stader dat innoveren in Web3 niet mogelijk is zonder een op veiligheid gerichte aanpak. Chainlink’s CCIP biedt ongeëvenaarde cross-chain beveiliging, waardoor Stader ETHx-gebruikers gemoedsrust kan bieden terwijl ze beloningen najagen over verschillende Layer 2-ecosystemen.

Het is pas twee weken geleden dat Stader een aankomende samenwerking met Ledger aankondigde die de gemeenschap opwond. Hoewel er nog geen officiële aankondigingen zijn gedaan over de samenwerking, kijkt de Stader-gemeenschap er reikhalzend naar uit.

Met Chainlink die zich bij de lijst voegt, lijkt Stader op weg te zijn om zijn status op de DeFi– en Web3-markten te verhogen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!