Solana zou kunnen dalen naar $70 volgens analist

Volgens de populaire handelaar met de Twitter-handle Bluntz zou de prijs van Solana de komende weken mogelijk voor een aanvullende daling kunnen staan. De analist gelooft ook dat SOL onlangs een specifieke koers heeft uitgezet, die de “B-golf driehoek” wordt genoemd.

Het patroon is een van de fasen in de Elliott Wave-theorie en doet zich voor tijdens de correctiefase. In de “B-golf driehoek” creëert de waarde van een bepaalde cryptocurrency een reeks lagere hoogtes en hogere dieptepunten, wat wijst op een consolidatiefase voordat er een significante beweging in welke richting dan ook plaatsvindt.

Bluntz ziet de mogelijke daling van SOL als een koop-dip kans en zegt dat “max bidding” zal beginnen als de prijs terugkeert naar de “lage 70s.” Kort daarna merkte de handelaar op dat Solana onder het eerder afgebeelde weerstandsniveau van $87 was gezakt en vroeg zich af of de bulls al begonnen waren met kopen.

Bluntz / X

De recente prijscorrectie van Solana valt samen met een daling in het on-chain handelsvolume. Volgens DefiLlama is het cijfer in de afgelopen drie dagen gedaald tot onder de $700 miljoen, ver verwijderd van de piek van meer dan $2,6 miljard eind december, toen SOL de $120 overschreed.

Ook het totale volume vergrendeld (TVL) op Solana is sinds het begin van 2024 afgenomen. Deze metric verwijst naar de algehele waarde van digitale activa die vergrendeld of gestaked zijn op een bepaald platform. Als zodanig leidt de daling van de prijs van SOL tot een vermindering van de TVL. Het is ook mogelijk dat activa het netwerk verlaten doordat gebruikers ontgrendelen om risico’s te verminderen.

Niettemin is het niet allemaal slecht nieuws, aangezien Solana vooruitgang boekt op het gebied van non-fungible tokens (NFT’s). Het volume van NFT-verkopen voor de afgelopen week is bijna $70 miljoen gestegen (een stijging van 55% vergeleken met de vorige week) en $10 miljoen op een schaal van 24 uur (een stijging van 9%).

Ethereum blijft een leider, met $110 miljoen gegenereerd in de afgelopen zeven dagen. Desalniettemin is de stijging ongeveer 20%, en loopt daarmee achter op Solana.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!