Solana blijft maar doorstijgen na het flippen van XRP

Solana (SOL) heeft de hoogste mijlpaal van het jaar bereikt op $98, na gedurende enkele dagen een bullish trend te hebben behouden. De token staat op het punt de mijlpaal van $100 te bereiken nadat het zich heeft geregistreerd als de best presterende cryptocurrency van 2023 binnen de top 10. Het token heeft aanvankelijk XRP overtroffen en later Binance Coin ingehaald om voor enige tijd de op drie na grootste crypto te worden.

Het Solana-ecosysteem heeft recentelijk veel activiteit en interesse gegenereerd van marktdeelnemers met nieuwe projecten en airdrops. Er is ook een piek waargenomen in het handelsvolume, dat een hoogtepunt van 6 maanden heeft bereikt, aangezien deelnemers werden aangetrokken door deze airdrops van het Solana-ecosysteem. Hiermee is de SOL-prijs een cruciaal punt ingegaan, waarbij het een weerstandszone uitdaagt. Een beslissende sluiting boven deze niveaus voor de week wordt verwacht om een significante stijging naar een hogere zone te stimuleren.

De weerstand is de plek waar de SOL-prijs is beland en is de afgelopen tijd meerdere keren een strijdtoneel geweest voor bulls en bears. De rally heeft eerder een verstandige rebound en ook een steile bearish trend veroorzaakt. Daarom kan een bullish wekelijkse sluiting boven dit niveau leiden tot een nieuwe rally richting de bovenste weerstand op de hoogtepunten van 2022, rond $137 tot $140. Het niet veiligstellen van deze niveaus kan daarentegen duiden op een onvermogen om de bullish momentum te behouden.

Dit zou de bulls kunnen verzwakken, wat mogelijk zal leiden tot een nieuwe neerwaartse trend richting de lagere Fair Value Gap (FVG) -zone, met meer mogelijkheden voor de bears. Dit dubbele scenario benadrukt het belang van de komende wekelijkse sluiting, die waarschijnlijk de korte- tot middellange termijntrend voor de Solana-prijs in de komende dagen zal dicteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!