Grayscale’s crypto-trusts stijgen enorm hard door institutionele interesse

De digitale-activabeheerreus Grayscale ziet zijn institutionele cryptoproducten enorm stijgen nu de spotmarkten een grote opleving doormaken.

Grayscale biedt voornamelijk institutionele beleggers trusts aan die bedoeld zijn om blootstelling aan digitale activa te bieden op een conforme, eenvoudigere manier dan directe aankoop.

De prijs van de trusts volgt niet rechtstreeks de prijs van de activa, wat leidt tot kortingen en premies, afhankelijk van de vraag.

Temidden van een terugkeer van institutionele interesse zijn de producten van Grayscale geëxplodeerd, wat heeft geleid tot enorme premies tussen de prijs van de trusts en de spotmarkt.

Op het moment van schrijven tonen gegevens van Coinglass aan dat Grayscale’s Chainlink Trust (GLINK) wordt verhandeld op $49, een premie van 250% vergeleken met de spotprijs van LINK.

Het Solana Trust (GSOL) van het bedrijf wordt geprijsd op $202, een premie van 869% op de prijs van SOL, terwijl het product Filecoin (FIL) wordt verhandeld tegen een premie van 901%, en het Decentraland (MANA)-product tegen een premie van 308%.

De grote premies op de producten van Grayscale volgen op verschillende positieve rapporten van Coinshares die suggereren dat de institutionele vraag naar crypto-activa weer toeneemt tot niveaus die voor het laatst werden gezien in de bullmarkt van 2021.

In zijn meest recente Digital Asset Fund Flows-rapport ontdekte CoinShares dat institutionele beleggers blijven toewijzen aan crypto, aangezien de activaklasse geniet van zijn zesde opeenvolgende week van institutionele instroom:

“Beleggingsproducten voor digitale activa zagen instromen tot een totaal van US $261 miljoen, wat de zesde week van opeenvolgende instromen vertegenwoordigt, wat nu een totaal van US $767 miljoen bedraagt, meer dan de totale instromen van US $736 miljoen die werden gezien in 2022. Deze reeks instromen komt nu overeen met de reeks instromen in juli 2023 en is de grootste sinds het einde van de bullmarkt in december 2021.”

Bron: CoinShares

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!